My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για το συλλαλητήριο ΔΕΘ

Τα κλαδικά σωματεία Τροφίμων-ποτών, Μετάλλου, Τύπου-χάρτου, των Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, καλούν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του νομού σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση ενόψει και του Συλλαλητηρίου της ΔΕΘ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στις 11 Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι ο εθνικός στόχος όλων πρέπει να είναι η ανάπτυξη των λίγων εις βάρος των πολλών, πασπαλισμένη με φράσεις όπως «πράσινη ανάπτυξη» και «ψηφιακός μετασχηματισμός».

Αυτήν την ανάπτυξη την γνωρίζουμε καλά οι εργαζόμενοι του Κιλκίς. Τα εκατομμύρια των κερδών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό μας, βασίζονται στους μισθούς πείνας, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση που «σπάει κόκαλα» μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Είναι η ίδια ανάπτυξη που θέλει τα Νοσοκομεία του νομού να λειτουργούν για άλλη μια χρονιά με τραγικές ελλείψεις τόσο σε νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με τον ιδιωτικό τομέα υγείας να θησαυρίζει, με την ΠΦΥ να υποβαθμίζεται.

Λέμε ναι στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με υπεύθυνη και εξαντλητική ενημέρωση των εργαζομένων, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων!

Λέμε όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην στοχοποίηση εργαζόμενων, στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου εις βάρος τους. Τα προληπτικά τεστ να γίνονται με επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι πως ενώ ακόμη δεν έχουν σβήσει καλά- καλά οι φωτιές που κατέστρεψαν τους κόπους μιας ζωής χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, το πρώτο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο εργασίας είναι αυτό για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού. Η ασφάλιση μετατρέπεται από κοινωνική σε ατομική υπόθεση και τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων θα ριχτούν στον τζόγο του χρηματιστηρίου για να χρηματοδοτηθούν οι νέες επενδύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Δ.Σ των σωματείων του νομού σε σύσκεψη για συντονισμό της δράσης μας, την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 18:30 στο πάρκο απέναντι από το Δημαρχείο Κιλκίς.

Στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ.”

Σχολιάστε