My Twitter Feed

2 Απριλίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ηλεκτρικά ποδήλατα στη Παιονία -

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Συγκροτήθηκε η Ένωση Γονέων -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κιλκίς: Μελέτη αθλητικού πυρήνα -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Γουμένισσα: Πορεία για τα Τέμπη -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σύστημα παρακολούθησης νερού -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Κάστανα: Παράταση ταλαιπωρίας -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Οριστικό: 21 Μαΐου οι εκλογές -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του `21 -

Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ έγινε διεξοδική συζήτηση και για την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψει ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, κάτι που τους βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, ενώ οι πρόεδροι των Συλλόγων ανέφεραν ότι «κανένας φαρμακοποιός δεν θα υπογράφει την ατομική σύμβαση – λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ».

Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

 protothema.gr

Σχολιάστε