My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Υπουργείο Παιδείας

Σε ανακοίνωσή τους οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΜΕΤΑ, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με το Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

olmeΣτις 26/2/15 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Από τη συνάντηση αυτή έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

α) Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται μέσα σε ενάμιση μήνα, στο πρώτο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή, να λυθούν σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου τα τρία βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τα τελευταία δύο χρόνια την εκπαίδευση.

1)Επανατοποθέτηση άμεσα των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα στα σχολεία με επανασύσταση των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ.

2) Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του τρόπου προαγωγής των μαθητών που προέβλεπε η αντιδραστική μεταρρύθμιση για το Λύκειο της προηγούμενης κυβέρνησης.

3) Πάγωμα της αξιολόγησης με κατάργηση όλου του νομοθετικού πλέγματος που την θεμελίωνε.

β) Στα μισθολογικά αιτήματα όπως και το ζήτημα του ωραρίου, η θέση του Υπουργείου για το άμεσο μέλλον ήταν αρνητική.

γ) Στο ζήτημα των διορισμών υπήρξε δέσμευση για προσλήψεις χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών, χωρίς να είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός. Στη διαδικασία των προσλήψεων οι σκέψεις που παρουσίασε το Υπουργείο είναι ένα νέο σύστημα διορισμών μέσω ΑΣΕΠ με συνυπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας, τυπικών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων, χωρίς διαγωνισμό.

δ) Για τις αλλαγές που θα γίνουν στη διοίκηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ζήτησε τις θέσεις της ΟΛΜΕ.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν πρόταση για να βγει δελτίο Τύπου ενημερωτικό για τον κλάδο, το οποίο οι άλλες δυνάμεις αρνήθηκαν, βγάζοντας παραταξιακές ανακοινώσεις.

Επειδή το τελευταίο διάστημα κάποιοι ανακαλύπτουν το συνδικαλισμό και κάποιοι άλλοι ζουν με το άγχος και την αγωνία της διαφοροποίησης για τη νέα αντιπολίτευση, να το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά:

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ όπως έκαναν πάντα, έτσι και τώρα, με τις θέσεις του κλάδου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, θα καλέσουμε τους συναδέλφους συσπειρωμένοι στα σωματεία και την ΟΛΜΕ να συνεχίσουμε τους αγώνες για την πλήρη ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ, για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.

Σχολιάστε