My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με Τσίπρα για Κιλκίς

tsipras-parastatidisΘα έχει ο Θ. Παραστατίδης – Επιστολή για θέματα του ΚΦΠ Χέρσου.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει τις επόμενες μέρες ο Θόδωρος Παραστατίδης, προκειμένου να συζητηθούν καυτά προβλήματα του νομού Κιλκίς, που σχετίζονται κυρίως με το προσφυγικό. Για την συνάντηση, σχετική επαφή των δυο ανδρών υπήρξε στο περιθώριο της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε για θέματα διαφθοράς και Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε προς τον υφυπουργό Εθν. Άμυνας και Συντονιστή επί του Προσφυγικού, Δημ. Βίτσα, καθώς και προς το γραφείο του πρωθυπουργού, επιστολή που αναφέρεται στα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι του Χέρσου σε σχέση με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στην περιοχή.

Η επιστολή, στην οποία έχει επισυναφθεί και το σχετικό ψήφισμα των κατοίκων του Χέρσου, έχει ως εξής:

“Στα πλαίσια των πολιτικών μου δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων, συμμετείχα στις 27-03-2016 και ημέρα Κυριακή, σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του  χωριού Χέρσο Ν. Κιλκίς.

Σ΄ αυτή την διαδικασία, η οποία διήρκησε 3 ώρες, τέθηκαν ερωτήματα, αναπτύχτηκαν απόψεις, θέσεις και προβληματισμοί από πλευράς σχεδόν του συνόλου των παρευρισκομένων, σε ήπιο και ήρεμο τόνο, εκφράζοντας την αγωνία τους για την εξέλιξη και την προοπτική του προσφυγικού καταυλισμού και σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια τους.

Ενημερωτικά σας επισημαίνω πως ο πληθυσμός του οικισμού ανέρχεται στους 600 κατοίκους, ο δε προσφυγικός πληθυσμός σε 2500 με 3000.

Μου έχουν αναφέρει πως σε μόνιμη βάση η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων, καθότι ο καταυλισμός βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού, υπάρχει παρουσία αυτών εντός του χωριού καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας και αυτό δημιουργεί κάποιου είδους φόβο και προβληματισμό.

Επιπλέον, μου επιδόθηκε ψήφισμα του Δημ. Συμβ. Κιλκίς μετά από αίτημα εκπροσώπων των κατοίκων του Χέρσου, το οποίο ήταν ομόφωνο, στο οποίο  αναφέρονται συγκεκριμένα αιτήματα και παρακαλώ να ληφθούν υπόψη, στο πλαίσιο της διαχείρισης της δίκαιας κατανομής ανά την χώρα.

Από πλευράς μου υπήρξαν απαντήσεις στην συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων που μου ετέθησαν, (σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχα  συμμετέχοντας σε διάφορες άτυπες αλλά και θεσμικές συσκέψεις) και τους ενημέρωσα για τον σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος,  σχετικά με την διαχείριση και αντιμετώπιση  του Προσφυγικού και Μεταναστευτικού ζητήματος.”

Σχολιάστε