My Twitter Feed

25 Νοέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Σέλευκος και το «άγνωστο» Κιλκίς -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Δηλώνει εθελοντής για ΚΥ Πολυκάστρου -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Δωρεάν μοριακά τεστ σε Δ. Κιλκίς -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

Δηλώνει εθελοντής κατά κορονοϊού -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

20 τα νέα κρούσματα στο ν. Κιλκίς -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

ΕΒΕ: Στηρίξτε τις επιχειρήσεις -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

ΝΔ: Στολές και μάσκες στο ΓΝΚ -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

Κιλκίς: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις -

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2020

Στόχος πάντα ο Προαστιακός

Η σύνδεση της ΒΙΠΕ με τη σιδηροδρομική γραμμή και το μέλλον του προαστιακού, είναι θέματα για τα οποία έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών Μ. Χρυσοχοϊδη στο νομό Κιλκίς. Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, στη συνεδρίαση του ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου.trenoΗ συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του κ. Τονικίδη σε ότι αφορά τις εξελίξεις του επιμελητηριακού θεσμού και τα σχέδια της κυβέρνηση για το μέλλον του, καθώς και για θέματα όπως το ασφαλιστικό των μελών του ΕΒΕ και οι σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει και σχεδιάζει το Επιμελητήριο.

Το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Τσανασίδης ενημέρωσε το Σώμα με την ιδιότητα του μέλους της ΓΣΒΕΕ, για την παρέμβασή του στην τελευταία συνεδρίασή της, όσον αφορά την άσχημη οικονομική κατάσταση του Ν. Κιλκίς αυτή την περίοδο, τον συνεχιζόμενο μεγάλο αριθμό διαγραφών επιχειρήσεων, τη μελέτη του Επιμελητηρίου για τα καύσιμα και τη συνεχιζόμενη ασυλία από κάθε έλεγχο των επισκεπτών στα γειτονικά καζίνο και αγορές.

eve-kilkisΟ Α’ Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Παπαδόπουλος, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πρόσφατης επιτυχημένης δράσης “Κερνάμε Κιλκίς”, η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Leader, με την ύπαρξη μεγάλης συμμετοχής κυρίως από επιχειρήσεις του Ν.Κιλκίς και την αξιοσημείωτη καταγεγραμμένη παρουσία επισκεπτών να ξεπερνά τις 5000. Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσίαση του έργου e-auction το οποίο αφορά το “Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων” που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Κιλκίς, η παρουσίαση του οποίου έγινε την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης και προκάλεσε τόσο το αυξημένο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και των περισταμένων δημάρχων γειτονικών περιοχών.

Επόμενο θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου στο 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Εκεί ο κ. Τονικίδης στο σύντομο χρόνο ομιλίας του κατέθεσε τη δική του θέση που συντάσσεται στο δόγμα της “αναγκαιότητας μιας ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλικής προς τις επιχειρήσεις”. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οργάνωση συνάντησης των Ελλήνων επιχειρηματιών με όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές με στόχο τη δημιουργία ελληνικής πολιτικοοικονομικής κίνησης στην καρδιά της Ευρώπης που θα αποτελέσει πυλώνα για το οικονομικό μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της.

Τέλος με αφορμή τη δημιουργία κατασκήνωσης μεταναστών στον Αξιό ποταμό, έγινε πρόταση εκτός ημερησίας διάταξης από τον Β’ Αντιπρόεδρο Κώστα Σιωνίδη, για τη λήψη άμεσων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου πριν αυτό πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΕΒΕ

Σχολιάστε