My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Στοπ στη κατάργηση σχολείων

Αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, ενώ θα επανεξεταστούν κι όποιες έγιναν με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών, χωρίς παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

sxoleio-621Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Τρίτη) συνάντησης που είχε με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.

Ως γνωστόν, στο νομό Κιλκίς επρόκειτο να καταργηθούν τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κι εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων, η προτεραιότητα του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, αφορά τους απολυμένους και όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ για όσα θέματα αφορούν επιπλέον κονδύλια για προσλήψεις, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπολογίζεται ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα είναι 2.000, ενώ την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως “το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπως είχε δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταργηθεί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ετοιμάζεται”. Το υφιστάμενο καθεστώς αξιολόγησης θα το διαδεχτεί “αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών”.

 

Σχολιάστε