My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σ` ένα χρόνο θεμέλια για Δικαστικό -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μειωμένα κρούσματα ένεκα Σ/Κ -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

“Όχι” εκπαιδευτικών 1ου Λυκείου -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Νέα δήλωση που θα συζητηθεί -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Στο δήμο Κιλκίς η Παλιά Νομαρχία -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Πολύτιμος βαθμός για την Πλαγιά -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

«Λόγια του αέρα» η ΜΕΘ στο ΓΝΚ -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Πολλά κρούσματα με λίγα τεστ -

Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Σκουρλέτης:Δυναμική συμπόρευση

(Βίντεο) Διήμερη επίσκεψη στο νομό Κιλκίς πραγματοποιεί από χθες Δευτέρα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στα πλαίσια της καμπάνιας για μαζικοποίηση και ενδυνάμωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες ο κ. Σουρλέτης είχε συνάντηση με την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, ενώ το βράδι μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο. Στη συνέχεια δε, είχε συνάντηση με παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο “BeerHouse”.

Σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα προβλέπει πέρασμα από camp Νέας Καβάλας (9:30 π.μ.), συνάντηση με βιοκαλλιεργητές, καστανοπαραγωγούς και οινοπαραγωγούς της Παιονίας (11:00 μ.μ.) και συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς.

Για τη χθεσινή ομιλία του στο Κιλκίς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

“Σήμερα στο Κιλκίς, στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιβεβαιώθηκε ξανά η θετική δυναμική της ανταπόκρισης στο κάλεσμα για μαζικοποίηση, ενδυνάμωση, συνένωση δυνάμεων.

Όπως και σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Κιλκίς, σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μιλήσαμε τόσο για τον χαρακτήρα και τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και για τις μεγάλες δυνατότητες συνδιαμόρφωσης της αναγκαίας αντιπρότασης.

Αργότερα, βρεθήκαμε παρέα με νέους και παλαιότερους συντρόφους μας σε πιο χαλαρές στιγμές. Γιατί όλα είναι ζωή και δεν χαρίζουμε τίποτα από αυτή”.

Η ομιλία

Στα κύρια σημεία της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Θέλουμε η συμπόρευση γύρω από το κόμμα μας, από το 2012 και έπειτα, ανώνυμων ανθρώπων, στελεχών προερχόμενων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ανένταχτων ανθρώπων να πάει ενα βήμα πιο πέρα. Θέλουμε με όλους αυτούς να βρεθούμε, να συνλειτουργήσουμε.

Είναι, όμως, μια συνάντηση που δεν γίνεται εν κενώ. Είναι γέννημα της πολύπλευρης κρίσης και γίνεται στο έδαφος της Αριστεράς. Όταν έρχονται στελέχη από άλλους χώρους, που πριν ένα – δυο χρόνια υπερασπίζονταν άλλα πράγματα και αναγνωρίζουν ότι αυτός ο χώρος άνοιξε μια διαφορετική προοπτική, νιώθουμε ικανοποίηση.

Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή και είναι κάτι μοναδικό. Να βρεθούμε στον ίδιο χώρο δυνάμεις της ιστορικής Αριστεράς, της ανένταχτης Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας. Είναι κάτι που επιχειρείται σε όλη την Ευρώπη. Είναι ενα παράδειγμα που ίσως θυμίζει άλλες εποχές, αλλά αξίζει να το επιχειρήσουμε…

Πολλοί μιλούν για την ανάγκη της γείωσης μέσα από το άνοιγμα που κάνουμε τώρα. Ένα άνοιγμα που τώρα γίνεται στο οργανωτικό του επίπεδο, καθώς αποτελεί, ουσιαστικά, αποτύπωση όλων των προηγούμενων ανοιγμάτων που έγιναν από το 2012 μέχρι σήμερα.

Τι σημαίνει, όμως, γείωση; Σημαίνει να έρχεσαι σε επαφή με την κοινωνία στους συλλόγους, στα σωματεία, στα συνδικάτα, στην Αυτοδιοίκηση. Εμείς είχαμε έλλειμμα σε όλους αυτούς τους χώρους. Γείωση σημαίνει να μπορείς να κατανοείς τις αντιφάσεις του κάθε χώρου ξεχωριστά. Δεν σημαίνει, όμως, να προσαρμόζεσαι παθητικά. Γιατί είναι καλό να γνωρίζεις την πραγματικότητα, όχι για να την αποδεχτείς όπως είναι, αλλά για να μπορέσεις να την αλλάξεις.

Κι αυτός είναι ο ιστορικός, ο αναντικατάστατος ρόλος της Αριστεράς. Να βάλει το αποτύπωμά της, να μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα ποιότητα για τα πράγματα, εμπνεόμενη από τις μεγάλες αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της εξάλειψης των ανισοτήτων.

Πηγαίνοντας προς το Συνέδριό μας, που θα γίνει την Άνοιξη, πολλοί θα επιχειρήσουν να “μας βάλουν σε παπούτσια” που δεν είναι δικά μας. Ξέρετε τι θα ήθελαν οι ολιγάρχες, οι ισχυρές οικονομικές δυνάμεις; Θα ήθελαν ένα δικομματισμό σαν αυτόν που είχαμε το 2010. Μπορεί να ήταν ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ήταν Νέα Δημοκρατία, αλλά στις βασικές στρατηγικές επιλογές έκαναν τα ίδια πράγματα.

Τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 δεν υπήρχαν διαφορετικές προγραμματικές στοχεύσεις. Δεν επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας ένα τέτοιο ρόλο. Εμείς πιστεύουμε ότι ο μεταμνημονιακός διπολισμός συγκροτείται σε μια προγραμματική αντιπαλότητα.

Το δικό μας το πρόγραμμα έχει αντινεοφιλελεύθερο χαρακτήρα. Ασκεί κριτική στα ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής περί των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας, του ρόλου των εργαζομένων, μιλά για την ικανοποίηση των αναγκών του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας. Όλα αυτά δεν χωράνε στο πλαίσιο ενός συστημικού, συναινετικού, δικομματικού σκηνικού.

Επιχειρούμε, λοιπόν, πραγματικά να συγκροτήσουμε μια Αριστερά της εποχής μας, η οποία θα μπορεί να συσπειρώνει ένα ευρύτερο φάσμα δυνάμεων. Σε αυτό το κάλεσμα νομίζω ότι, πράγματι, χωρούν όσοι βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στο διακηρυκτικό πλαίσιο που έχουμε ήδη συνομολογήσει.

Όσοι θέλουν, όχι απλώς να “βάλουν πλάτη”, αλλά να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που πρέπει να ξεκινήσει από τώρα και να οδηγήσει σε μια άλλη πορεία για την πατρίδα μας, που προφανώς περνά μέσα και απο την, πολύ σύντομα, επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Σας καλούμε όλους εσάς να πορευτούμε μαζί.”

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV

Σχολιάστε