My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεισμοί: Υψηλή η επικινδυνότητα του νομού Κιλκίς

Ο ν. Κιλκίς παρ’ όλο που δεν υπήρξε ποτέ επίκεντρο σεισμού, παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα λόγω των γύρω, όμορων σεισμογενών περιοχών. Αυτό τονίστηκε σε ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντισεισμική προστασία, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, όπως και εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από πλευράς Π.Ε. Κιλκίς συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδ. Βεργίδης.

Βασικοί εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο κ. Κ. Κοκολάκης, Διευθυντής της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης  καθώς και ο κ. Ηλ. Τσαϊρίδης Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Παρών στη σύσκεψη από πλευράς Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ήταν και ο κ. Επ. Μολυβάς σύμβουλος του αν. Περιφερειάρχη κ. Διον. Ψωμιάδη.

Ο κ. Κοκολάκης αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα που εμφανίζει η χώρα μας κατέχοντας την 6η θέση παγκοσμίως, καθώς και στην υψηλή επικινδυνότητα του νομού Κιλκίς. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη πλήρους και εναρμονισμένης συνεργασίας όλων των κατά τόπους φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας σεισμικής δραστηριότητας, με πρώτη αυτήν του πανικού. Με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία ένα εξειδικευμένο σχέδιο που θα έχει εκπονηθεί από πριν. Στον τομέα αυτό θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι δήμοι εκπονώντας ένα πλήρες σχέδιο δράσης, σε περίπτωση σεισμού. Ο κ. Κοκολάκης ζήτησε την παρουσίαση ενός τέτοιου σχεδίου σε επόμενη συνάντηση με το ίδιο αντικείμενο.

Οι φορείς του νομού κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ώστε αυτές να αξιολογηθούν και να συμπεριληφθούν στο γενικότερο σχεδιασμό της Δ/νσης Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας.

 

 

Σχολιάστε