My Twitter Feed

5 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Άμεση αντίδραση στο νομοσχέδιο» -

Σάββατο, 5 Δεκέμβριος, 2020

ΕΡΤ: Σοβαρές οι ελλείψεις στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Στα «κόκκινα» πάντα ο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Ομολογούν την ενοχή τους! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Σοκ από τα 56 νέα κρούσματα! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Για επικοινωνία δήμου – πολιτών -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Έκκληση για προσφορά προϊόντων -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Πολύκαστρο: Διαμαρτυρία γονέων

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία τμημάτων της Α’ Δημοτικού με 25 μαθητές στο καθένα. Κι αυτό, επειδή η εν λόγω απόφαση «είναι μακριά από τις ανάγκες τόσο των ελληνόπουλων, όσο και των προσφυγόπουλων για μόρφωση με πλήρη δικαιώματα», όπως τονίζει ο Σύλλογος.

«Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την κατασκευή 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Πολύκαστρο και απαιτούμε να γίνει προτεραιότητα τόσο του Δήμου Παιονίας όσο και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και των λοιπών υπηρεσιών του Δημοσίου», υπογραμμίζει ο Σύλλογος, καλώντας τους υπόλοιπους αντίστοιχους συλλόγους της περιοχής και τους εκπαιδευτικούς της Παιονίας να στηρίξουν το αίτημά του.

Η ανακοίνωση:

«Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεση μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία 4 τμημάτων Α’ Δημοτικού στα σχολεία της περιοχής μας, με 25 μαθητές στο κάθε τμήμα.

Ακούσαμε με πολύ προσοχή τις σκέψεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά τελικά δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις αντικειμενικές προϋποθέσεις για να τις αποδεχτούμε. Το δίλημμα που τέθηκε σκληρό.

Ή δέχεστε 5 αίθουσες διδασκαλίας μαθητών Α’ Δημοτικού (2 τάξεις στο 2ο Δημοτικό, 2 τάξεις στο 1ο Δημοτικό και 1 τάξη στο 3ο Δημοτικό) και 1 τμήμα υποδοχής-εκπαίδευσης προσφυγόπουλων (σε όποιο υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις στέγασης των απαιτούμενων δύο αιθουσών διδασκαλίας) ή δέχεστε 4 αίθουσες διδασκαλίας μαθητών Α’ Δημοτικού (1 τάξη στο 2ο Δημοτικό, 1 τάξη στο 1ο Δημοτικό και 1 τάξη στο 3ο Δημοτικό).

Με άλλα λόγια ή “βολεύονται” τα ελληνόπουλα σε τμήματα των 20 ατόμων και αφήστε στο έλεος των λυόμενων αιθουσών τα προσφυγόπουλα ή παραμένει ως έχει η κατάσταση με τα προσφυγόπουλα (με μετακινήσεις σε σχολεία εκτός Πολυκάστρου για άλλον ένα χρόνο) και τα ελληνόπουλα σε τμήματα των 25 ατόμων επειδή “το επιτρέπει ο νόμος”…

Το δίλημμα αυτό είναι κατά την γνώμη μας αποπροσανατολιστικό και θέλει να κρύψει την ουσία του προβλήματος. Παράλληλα είναι μακριά από τις ανάγκες τόσο των ελληνόπουλων, όσο και των προσφυγόπουλων για μόρφωση με πλήρη δικαιώματα.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν κινήθηκαν στο πνεύμα της διαχείρισης, που εκ θέσεως καλείται να υλοποιήσει ένας υπηρεσιακός παράγοντας, αγνοώντας το χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης που υπάρχει στο Πολύκαστρο και το οποίο σαν Σύλλογος Γονέων εδώ και χρόνια διεκδικούμε να λυθεί. Παράλληλα δεν απαντάει στις ανάγκες των προσφυγόπουλων για εκπαίδευση σε χώρους που εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια τους, μιας και η πρόβλεψη ήταν η στέγαση τους σε λυόμενες αίθουσες.

Δεν συνάδει με τους σκοπούς λειτουργίας του Συλλόγου μας η συνδιαχείριση μίας τέτοιας κατάστασης για την οποία δεν φταίνε ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι μαθητές, ούτε οι γονείς τους. Μάλιστα δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αγανάκτηση μας επειδή η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν οι δυνατότητες ικανοποίησης τους με ευθύνη του Κράτους, όχι μόνο δεν ενθαρρύνεται αλλά τιμωρείται με έμμεσο τρόπο “στριμώχνοντας” τα παιδιά μας σε αίθουσες των 25 παιδιών επειδή δεν συμμορφωθήκαμε με τις υποδείξεις.

Το ρεαλιστικό και αναγκαίο κατά την άποψη του Συλλόγου είναι η άμεση κατασκευή και λειτουργία 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή που θα καλύπτει τις σύγχρονες στεγαστικές ανάγκες όλων των παιδιών της περιοχής χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Το Κράτος έχει επιλέξει την μείωση των δαπανών για την Παιδεία και την διάθεση τους σε άλλους τομείς που δεν έχουν σχέση με τις λαϊκές ανάγκες. Εμείς και τα παιδιά μας, αγωνιούμε καθημερινά και έχουμε ανάγκη, την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την κατασκευή 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Πολύκαστρο και απαιτούμε να γίνει προτεραιότητα τόσο του Δήμου Παιονίας όσο και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και των λοιπών υπηρεσιών του Δημοσίου. Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την λειτουργία τμημάτων των 25 ατόμων στα σχολεία της περιοχής και διεκδικούμε συνολικά ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Παιονίας να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας. Το αγαθό της μόρφωσης είναι αδιαπραγμάτευτο.»

Σχολιάστε