My Twitter Feed

27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Πολιτιστικές προτάσεις εκπαιδευτικών

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο 2021-2022, με τις εξής προτάσεις:

1) Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ίριδα συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε, για τους μαθητές από Τρίτη και μέχρι την Έκτη τάξη του Δημοτικού, ένα μαγικό θεατρικό χαλί που τους ταξιδεύει σε κόσμους με ήρωες, ζώα, φυτά, χρώματα, μεταμορφώσεις, ρόλους, ζωγραφιές, αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια μουσική και πολλά χαμόγελα.

Ελάτε να κάνουμε πιο πολύχρωμο το χαλί μας στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών (Μητροπόλεως 11 – 3ος όροφος), κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 το απόγευμα. Υπεύθυνη θεατρικού τμήματος: Μαρία Κουτσοκώστα (Στο πλαίσιο της σχολικής της εκπαίδευσης ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής και την εκμάθηση φλογέρας, παραδοσιακού κλαρίνου, κρουστών και τραγουδιού στη Σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής «Εν Χορδαίς».

Παράλληλα παίρνει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, των τμημάτων παίδων και εφήβων της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς ενώ στο πλαίσιο του Διεθνούς Κουκλοθέατρου Κιλκίς παρακολουθεί σεμινάρια Κοινωνικού Θεάτρου.

Το 2015 ξεκινά τις σπουδές της στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο σχήμα «ΑγαΚου» όπου δραματοποιεί και παρουσιάζει παραμύθια αγαπημένων συγγραφέων. Το χειμώνα του 2016 επιμελείται θεατρικά την μουσική παράσταση «Στα νυχτέρια αρχινώ του κύκλου τα τραγούδια» που παρουσιάστηκε από τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Καλαμαριάς.

Την χρονική περίοδο 2017 – 2018 εντάσσεται στο δυναμικό του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ίριδα», όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, στο πλαίσιο του οποίου σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «ο Πινόκιο Αλλιώς».

Από μικρή συνθέτει τα δικά της τραγούδια, διασκευάζει μουσικές που την εμπνέουν).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Φανή Δημητριάδου 6978315503, Στέλλα Δουδούμη 694206154, Ιωάννα Τσουβελεκίδου 6973212476 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση poletkilkis@gmail.com

2) Εργαστήριο ” Μουσική του Κύκλου”.

Εβδομαδιαίο Βιωματικό Εργαστήρι για έφηβους και ενήλικες από την ομάδα Baguetterie

Η Μουσική του Κύκλου είναι ένας τρόπος να φτιάχνεις μουσική. Μέσα σε έναν κύκλο με δύο συντονιστές, η ομάδα ενσωματώνει τα κρουστά του σώματος (bodypercussion), τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, τον ρυθμό, το κυκλικό τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια και χορούς.

Η Μουσική του Κύκλου μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ελεύθερο από κριτική, ανοιχτό στον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό, με σκοπό την ανθρώπινη σύνδεση μέσα από την ροή της μουσικής.

Το εργαστήρι προγραμματίστηκε, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς κάθε Τετάρτη στις 18:30-19:30 στο Εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς στον 4ο όροφο.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας
Νταβίνα Φλωρεντίν: 6944811814,
Φεβρωνία Τεβρεντζίδου: 6937083085

Νταβίνα Φλωρεντίν

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές της στα κρουστά σε ηλικία 8 χρονών με τον Κωνσταντίνο Χανή στο Σύγχρονο Ωδείο

Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το δίπλωμά της με βαθμό άριστα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με διεθνούς φήμη σολίστες .Το 2006 συμμετείχε στον διαγωνισμό κρουστών «International

Competition of Performance for Percussion Instruments and Drumset». Το 2009 πήρε το τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κρουστών που διοργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης όπως επίσης και με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει κρουστά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Πολυάνειο Ωδείο Ι.Μ.Κιλκίς. Από το 2015 εργάζεται με ομάδες παιδιών διδάσκοντας body music body percussion και bucket drumming. Το 2020 παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο «Leading Música do Círculo»

(Συντονιστής για την «Μουσική του Κύκλου). Φεβρωνία Τεβρεντζίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς. Σπούδασε πιάνο στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς, τάξη Θέλξης Ματίκα από όπου απέκτησε το πτυχίο της με βαθμό άριστα παμψηφεί. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Αντίστιξης, τάξη Βασίλη Κίτσου. Έχει παρακολουθήσει τον μονοετή κύκλο της Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, και

συμμετείχε στο International Summer Course ”Music and Dance Education: Orff-Schulwerk” στο Salzburg της Αυστρίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην μουσικοκινητική αγωγή παρακολουθώντας τον αντίστοιχο κύκλο σπουδών στη Σχολή Μωραϊτη. Ειδικεύτηκε στο Μουσικοκπαιδαγωγικό Σύστημα Carl Orff με την Αγγέλικα Σλάβικ, στην Ρυθμική Jaques Dalcroze με την Πηνελόπη Ηλιάσκου και στην Λειτουργική Κίνηση με την Γιάννα Φιλιπποπούλου.

Για πολλά χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος στο ”Φωνητικό Σύνολο Τρισεύγενη Καλοκύρη” του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών, στην Χ.Α.Ν.Θ., σε δημοτικά σχολεία σε μουσικές σχολές, καθώς επίσης και σε μονάδες ειδικής αγωγής. Από το 1996 είναι καθηγήτρια στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς ως δασκάλα μουσικής προπαιδείας, πιάνου, θεωρητικών, καθώς επίσης και μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη και νήπια. Από το 2015 εργάζεται με ομάδες παιδιών διδάσκοντας body music body percussion και bucket drumming.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Νταβίνα Φλωρεντίν: 6944811814,

Φεβρωνία Τεβρεντζίδου: 6937083085 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση baguetteriemusic@gmail.com

3) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Η δημιουργική γραφή στηρίζεται στην βαθιά ανθρώπινη ανάγκη μας, να δίνουμε φωνή στις σκέψεις μας και στις εμπειρίες μας. Συχνά ορίζεται κι ως η συγγραφή της φαντασίας, όπου ο δημιουργός φτιάχνει γεγονότα, σκηνές και χαρακτήρες, ακόμη και έναν ολόκληρο κόσμο. Δεν είναι μια μορφή τέχνης η οποία διδάσκεται με την στενή έννοια του όρου, όμως μπορούν να διδαχθούν τεχνικές για την οργάνωση και την βελτίωση της γραφής ώστε να παραχθούν λογοτεχνικά κείμενα.

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Παρασκευή και από ώρες 19:00-21:00) και θα λειτουργήσει σε αίθουσα πάνω από τη Δημόσια βιβλιοθήκης με εκπαιδεύτρια την Κατερίνα Αμπράζη (Η Κατερίνα Αμπράζη αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών Καρδίτσας και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν εκδοθεί στα συλλογικά έργα: «30 Μέρες Σινιάκι» εκδ. Βάρφης, «Μιας Παρέας Παραμύθια» εκδ. Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλη και «Συλλογή Βραβευμένων Ποιημάτων και Διηγημάτων» εκδ. Λίμπρον.

Της έχει απονεμηθεί το 1ο Βραβείο διαγωνισμού συγγραφής για εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Πατάκη, το 1ο Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος», το 2ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής του ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και Έπαινος Ποίησης στο δεύτερο διαγωνισμό «Μίμης Σουλιώτης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κατερίνα Αμπράζη 6955511654

4) Εργαστήρι κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά (Έκφραση και Δημιουργία)

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης ( πλαστικά μπουκάλια, παλιές εφημερίδες, καπάκια, χαρτόκουτες, ρολά υγείας, κλαδιά, φύλλα, ξύλα, πέτρες άμμος ) για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών.

Τα πιο πάνω υλικά κεντρίζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα με την τεχνική της σύνθεσης και της αφαίρεσης με…τη φαντασία τους!

Υπεύθυνη του τμήματος η Αναστασία Πραξιγά (Η Πραξιγά Αναστασία είναι κάτοχος πτυχίων της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Σχολής – Τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ..

Διδάσκει σε δημόσια νηπιαγωγεία από το 1987.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Συμμετείχε με τα νήπια του β’ κλασικού τμήματος του 2ουΝηπιαγωγείου Κιλκίς στο 17ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς στην παράσταση : Οι μαθητές του Κιλκίς παρουσιάζουν….. με τίτλο « Νύχτα και Συναισθήματα ». Υπήρξε μέλος των θεατρικών ομάδων της ΤΕΧΝΗΣ και του Δήμου Κιλκίς).

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Σάββατο και από ώρες 11:30-13:00) και θα λειτουργήσει σε αίθουσα πάνω από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Φανή Δημητριάδου 6978315503, Στέλλα Δουδούμη 694206154, Ιωάννα Τσουβελεκίδου 6973212476 καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση poletkilkis@gmail.com

5) Εργαστήρι SAMBA-REGGAE (BATUCADA)

Εκπαιδευτής: Ο Έντυ, ο μαέστρος των Paranauê. Μεγαλωμένος στη Ζάκυνθο με καταγωγή από την Ολλανδία και την Κέρκυρα, ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έχει ασχοληθεί με τα κρουστά κατά κύριο λόγο και είναι επαγγελματίας μουσικός με συμμετοχή σε διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης (ροκ, τζαζ), Έντυ (Eduard Spaapen).-

1) Φυσικά και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων (μάσκες, αποστάσεις, αντισηψία και κυρίως ατομική και συλλογική ευθύνη).

2) Σε όλα τα εργαστήρια, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο δε εργαστήριο δημιουργικής γραφής προηγούνται τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας.

Σχολιάστε