My Twitter Feed

15 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

Ποιοι οι πραγματικοί αλληλέγγυοι

Προχθές Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα ότι κάποιοι απ` τους λεγόμενους “αλληλέγγυους” μένουν στη Γευγελή και πηγαινοέρχονται στην Ειδομένη ξεσηκώνοντας τους πρόσφυγες σε έκνομες ή αδιέξοδες κινήσεις.

eidomeni-prosfygesΜετά τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής με τις ρίψεις χημικών και πλαστικών σφαιρών από τις αρχές της ΠΓΔΜ, οι ελληνικές διωκτικές αρχές αναζήτησαν τους υποκινητές αλλά οι έξι ύποπτοι “αλληλέγγυοι-καθοδηγητές”, που φέρονται από την αστυνομία να προκάλεσαν την Κυριακή την έκρηξη βίας στην Ειδομένη, παρέμειναν άφαντοι.

Πρόκειται για αλλοδαπούς από τη Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίοι αρχικά είχαν έρθει για να διαμείνουν στο Κιλκίς, ωστόσο στη συνέχεια μετακόμισαν στη Γευγελή, απ’ όπου πηγαινοέρχονταν στην Ειδομένη, διανέμοντας φυλλάδια όπως το αυτό που προέτρεπε στην «μεγάλη φυγή».

Από χθες Τρίτη η ανοχή στην ανεξέλεγκτη δράση των αλληλέγγυων φαίνεται να άλλαξε, καθώς στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και άλλων υπηρεσιών της αστυνομίας, έχουν σχηματίσει κλιμάκια, τα οποία πραγματοποιούν ελέγχους οχημάτων στη Γέφυρα Αξιού και σε όσους κινούνταν γύρω και μέσα στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν χαρτογραφήσει και μια ανακυκλούμενη ομάδα περίπου 100 «αλληλέγγυων» από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα «μικρό χωριό» στο Μικρό Δάσος, που αποτελεί ένα μικρό άβατο.

Η φήμη που κυκλοφόρησε πριν από 10 ημέρες για άνοιγμα των συνόρων, προήλθε σύμφωνα με τους αστυνομικούς από γυναίκα αλληλέγγυα, που διαμένει σε αυτό το χωριό. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές, υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίων και εντάσεων, κυρίως με αστυνομικές δυνάμεις, μέλη του ιδιότυπου οικισμού έχουν παρουσία σε αυτά, ενώ διαρκώς τονίζουν στους πρόσφυγες και μετανάστες πως όλοι μαζί μπορούν να σπάσουν τον φράκτη.

Η Αστυνομία έχει καταγράψει τουλάχιστον 19 ΜΚΟ μεταξύ των οποίων και 11 Ελληνικές, οι οποίες δρουν στην Ειδομένημε περίεργο τρόπο. Στην Ελλάδα δρουν τουλάχιστον 150 ΜΚΟ με αντικείμενο καθαρά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά για τις περισσότερες δεν υπάρχει κάποια πιστοποίηση, ενώ αγνοείται κι η προέλευση της χρηματοδότησής τους.

Έτσι, σύμφωνα με όλες τις πηγές, το σημαντικό έργο στην Ειδομένη προσφέρουν οι οργανώσεις και ΜΚΟ, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Praxis, Άρσις, Save the Children, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Χαμόγελο του Παιδιού, Μετάδραση, Α21, Caritas και Οικόπολις.

 

 

Σχολιάστε