My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Περίπατος για τη Κούπα Κιλκίς

Κείμενο, Φωτογραφίες, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης.

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2020. Η ΚουΠα Κιλκίς έδινε το τελευταίο της παιχνίδι. Ηττήθηκε τότε με το αποκαρδιωτικό 51 – 80 γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της σύντομης ιστορίας της. Ένα χρόνο παρά 8 ημέρες μετά, η ανανεωμένη ΚουΠα Κιλκίς υποδέχτηκε στο Νέο ΔΑΚ Κιλκίς τους φίλους της στους οποίους και αφιέρωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αυτή τη φορά, επικρατώντας με το εμφατικό 81 – 33 επί του ΠΑΟΚ Αλμωπίας.

Το αποτέλεσμα ωστόσο υπολείπεται σε βαθμό σημαντικότητας σε σχέση με τα νέα δεδομένα που καλούνται οι ομάδες να διαχειριστούν καθώς και με την κατάσταση την οποία πρόκειται να βιώσουν οι καλαθοσφαιρικοί σύλλογοι της Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη νέα διάρθρωση του πρωταθλήματος’ ενός πρωταθλήματος δύο ταχυτήτων, ενός πρωταθλήματος με ανάμιξη ομάδων της δεύτερης και της πρώτης κατηγορίας που ανέτρεψε κάθε λογική και ανήγαγε την απόφαση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας στη σφαίρα του φανταστικού.

Οι δυο πλέον όμιλοι που προέκυψαν όχι βάσει γεωγραφικών κριτηρίων – αποστάσεων, διαρθρώνονται από ομάδες μικρού μεσαίου και μεγαλύτερου βεληνεκούς, όσο αφορά τη δυναμικότητά τους. Χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία διάθεση υποτίμησης για τους χαμηλότερης δυναμικότητας συλλόγους, η ανακατανομή των ομάδων αποδυναμώνει το πρωτάθλημα, μειώνοντας σημαντικά τα ανταγωνιστικά παιχνίδια από τη στιγμή που οι ομάδες της περσινής Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ διαμοιράστηκαν σε δύο ομίλους, ενώ τα μεγάλης έκτασης σκορ θα συναντώνται όλο και πιο συχνά, (αυτό είναι κάτι που μόνο θετικά δεν επιδρά στην ψυχολογία των ηττημένων), κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Άχαρη ίσως η εισαγωγή, αναγκαία ωστόσο για να έχουν όλοι όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, επίγνωση των όσων συμβαίνουν αλλά και των όσων πρόκειται να συμβούν.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η ασφυκτική πίεση στην άμυνα προκάλεσε όλα τα υπόλοιπα. Η ΚουΠα Κιλκίς πήρε κεφάλι από το πρώτο λεπτό στο σκορ και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, ενώ όσο περνούσε η ώρα ήταν φανερό πως ο αντίπαλος δυσκολευόταν να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Κάπως έτσι το 9 – 0, έγινε 17 – 3 και εν τέλει 22 – 9 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου. Η διαφορά δυναμικότητας επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το επιμέρους 20 – 2 ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά το τοπίο και δίνοντας στον αγώνα διαδικαστικό χαρακτήρα. 31 ήταν οι πόντοι που χώριζαν τις δύο ομάδες στο τέλος του ημιχρόνου (42 – 11). Αιχμή του δόρατος, ο Γιώργος Θεοδωράκος που πέτυχε τους 16 από τους 19 συνολικά πόντους του. Ο Γιώργος ήταν χάρμα ιδέσθαι και στις δυο πλευρές του γηπέδου, αφήνοντας τη σφραγίδα του στα 13,5 λεπτά που αγωνίστηκε.

Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε και στο 3ο δεκάλεπτο, με τους Ημερίδη, Σιδηρόπουλο να παίρνουν τη σκυτάλη. Το 42 – 17 έγινε 66 – 21 στο τέλος της περιόδου.

Το μπάσκετ που παίχτηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρξε ανά διαστήματα εντυπωσιακό, με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς, προϊόν κλεψιμάτων ή αμυντικών ριμπάουντ. Ενορχηστρωτής των αιφνιδιασμών ο Συμεών Παπαδόπουλος, ο νέος play maker της ομάδας.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε παίρνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο 4ο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Δημήτρη Φιλιππίδη 4 λεπτά πριν το τέλος, ολοκλήρωσε το παζλ των συμμετοχών, όντας ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε παίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Ποιότητα. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο κατά 99% νικά ο ισχυρότερος, κάτι που λόγου χάρη δεν συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η διαφορά δυναμικότητας στην προκείμενη περίπτωση ήταν εμφανής. Οι παίκτες της Αλμωπίας παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν, ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσουν τη γηπεδούχο. Η ήττα θα ερχόταν νομοτελειακά, όπως και έγινε.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διατρέχουμε την πρώτη αγωνιστική. Η ομάδα ωστόσο ήταν οικονομική με 18 ασίστ, 18 κλεψίματα και μόλις 12 λάθη. Ήταν βέβαια αρκετά μουδιασμένη άστοχη στις βολές, ενώ συνολικά έδειχνε πως χρειάζεται δουλειά για να βρει τα πατήματά της, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό φυσικά είναι κάτι που διορθώνεται, με το χρόνο να μοιάζει και να είναι σύμμαχος.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Η απουσία ενός σχεδόν χρόνου από το γήπεδο αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο για τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έδωσαν όλοι ανεξαιρέτως τον καλύτερο τους εαυτό. Μεταξύ πολλών ωστόσο αυτοί που άφησαν εντονότερο το αποτύπωμα τους στο παρκέ ήταν τρεις.

Έτρεξε, έκλεψε, μοίρασε, σκόραρε, κυριάρχησε. Ο Γιώργος πέτυχε 19 πόντους με 3 τρίποντα, μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε 5 φορές τη μπάλα πήρε 9 ριμπάουντ, ενώ υπέπεσε και σε 3 λάθη, όλα αυτά σε 25,4 αγωνιστικά λεπτά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;`

Η ποιότητά του είναι δεδομένη. Ο τύπος μοιάζει να περπατά την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι τρέχουν, παραμένοντας ωστόσο ταχύτερος όλων. Είναι all around παίκτης, πληθωρικός, εξίσου κυριαρχικός με το Γ. Θεοδωράκο. Πέτυχε κι αυτός τους πρώτους 20 επίσημους πόντους του, γεμίζοντας τη στατιστική του με 6 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε τα τελευταία χρόνια από την ομάδα. Είναι ο παίκτης που κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του και στεναχωρημένους τους αντιπάλους του. Τα 6 ριμπάουντ, οι 4 ασίστ, τα 4 κλεψίματα, οι 8 πόντοι με 2 τρίποντα και το μόλις ένα λάθος, αποδεικνύουν περίτρανα την προηγούμενη διαπίστωση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ασφαλώς ένα τέτοιο παιχνίδι δεν ενδείκνυται για διεξαγωγή συμπερασμάτων. Η ομάδα είναι νέα, με πλούσιο ταλέντο, παίζει ελκυστικό μπάσκετ ανά διαστήματα, η διάρκεια των οποίων μπορεί και πρέπει να αυξηθεί συν τω χρόνω. Το πρόσημο φυσικά και είναι θετικό, η διαδρομή ωστόσο είναι μεγάλη. Αν η ομάδα μείνει μακριά από ατυχίες και κακοτοπιές, θα γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερη ικανοποιώντας παράλληλα τους στόχους που έχει θέσει.

Η νίκη αυτή αφιερώνεται από όλους εμάς στον προπονητή της ομάδας μας Θωμά Τσάτση και το γιό του Σταύρο, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και περιμένουν …σαν θηρία στο κλουβί να ξαναπιάσουν την πορτοκαλί θεά στα χέρια τους. Coach καλή ανάρρωση και σύντομα κοντά μας!

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Θεοδωράκος Ν.)

Φιλιππίδης, Παπαδόπουλος 8 (2τρ), Ημερίδης 20 (2τρ), Ποζίδης 3, Δαγκλιάρης 2, Ψωμιάδης 6, Χρυσάφης 0, Θεοδωράκος 19 (3τρ), Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 10 (3τρ), Μουστάκας 3, Σιδηρόπουλος 10.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 22 – 09 / 42 – 11 / 66 – 21 / 81 – 33

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα:

Σχολιάστε