My Twitter Feed

16 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στη ΚΕ Τονικίδης – Αγαθοπούλου -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλασίασε τα μέλη του -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

“Ξεκινά νέος νικηφόρος αγώνας” -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Σε απόγνωση οι πρατηριούχοι! -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κιλκίς: Ορκωμοσία πτυχιούχων του ΑΕΙ -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κόντρα Φρεγγίδου – Αναστασιάδη -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ιός: Πάμε για μονοψήφια νούμερα! -

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022

Σφοδρές επικρίσεις από Φρεγγίδου -

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Πληρώσαμε τα λάθη μας

“Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλήρωσε τα λάθη του, τόσο τα δικά του και των στελεχών του, ακόμη κι αυτών που το εγκατέλειψαν παρότι ήσαν ευεργετηθέντες”, τονίζει στη μετεκλογική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του κόμματος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για “αναιτιολόγητη και δίχως κανένα πολιτικό επιχείρημα” διάσπασή του.

pasok-kilkis2Αναφερόμενη στην “επόμενη μέρα”, η ΝΕ σημειώνει ότι “είναι αναγκαίο το κόμμα να οδηγηθεί ΑΜΕΣΑ σε ένα συνέδριο ανασύστασης της Παράταξης με όλα τα θέματα ανοιχτά  και της ηγεσίας, όπως άλλωστε εξήγγειλε ο Πρόεδρος”.

Για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς σχετικά με την τρίτη έδρα, η ΝΕ υπογραμμίζει ότι “δυστυχώς οι πλέον δυσοίωνες ανησυχίες μας επαληθευτήκαν”.

Στην ανακοίνωση γίνεται και η πρώτη επίθεση στη νέα κυβέρνηση, με την ΝΕ να διαπιστώνει ότι “το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά από μια δυσάρεστη και περίεργη συνεργασία δίχως κανένα πολιτικό και αξιακό νόημα, εξέπεμψε μηνύματα αστάθειας και ανησυχίας”.

Η ανακοίνωση:

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που παρά τις αντίξοες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες για το κίνημα μας, κράτησαν ψηλά την ευθύνη και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Πρόεδρος του όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνοντας δυσανάλογο των ευθυνών τους πολιτικό κόστος, επέλεξαν το δρόμο της αλήθειας και της υπευθυνότητας παρά το ότι ο εύκολος δρόμος ήταν εκείνος του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων.

Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ του Κιλκίς εξαρχής διαπιστώσαμε και αναδείξαμε ως μοναδικό πραγματικό πολιτικό δίλημμα για τις βουλευτικές εκλογές στο νομό μας τη μάχη για την τρίτη βουλευτική έδρα μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς οι πλέον δυσοίωνες ανησυχίες μας επαληθευτήκαν και η Χ.Α. στο Κιλκίς σημείωσε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στη χώρα καταλαμβάνοντας τελικώς την τρίτη βουλευτική έδρα.

Η αναιτιολόγητη και δίχως κανένα πολιτικό επιχείρημα διάσπαση του ιστορικού μας κινήματος σε μια δύσκολη για την Χώρα και την Παράταξη στιγμή, μας στέρησε πολύτιμες δυνάμεις στη μάχη για την ανάδειξη του χώρου μας ως τρίτη λύση ανάμεσα στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλήρωσε τα λάθη του, τόσο τα δικά του και των στελεχών του, ακόμη κι αυτών που το εγκατέλειψαν παρότι ήσαν ευεργετηθέντες, όσο και όλης της μεταπολίτευσης. Το τελικό ισοζύγιο προσφοράς όμως στην χώρα είναι για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θετικό. Παρά όλα αυτά ο ελληνικός λαός έστειλε εντολή αλλαγής πλεύσης.

Εμείς ως κόμμα λαμβάνοντας το μήνυμα των εκλογών, θα πρέπει να  προκρίνουμε τη νέα γενιά η οποία με ήθος και εντιμότητα θα προασπίσει το έργο και τις αξίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και παράλληλα θα βάλει στην άκρη γυρολόγους και «σωτήρες» που μόνο πλήγωσαν την παράταξη και την κοινωνία.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά από μια δυσάρεστη και περίεργη συνεργασία δίχως κανένα πολιτικό και αξιακό νόημα, εξέπεμψε μηνύματα αστάθειας και ανησυχίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και όλα αυτά πριν καν απευθυνθεί ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Όλο αυτό το σκηνικό παροχολογίας που μέχρι στιγμής προκαλεί μεν θετικά επικοινωνιακά αισθήματα, φοβόμαστε μην οδηγήσει μέσα σε λίγες ημέρες στο να πάνε στράφι οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διατηρώντας αναλλοίωτο το αξιακό του υπόβαθρο που υπαγορεύεται από τις καταστατικές αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα από το μετερίζι της υπευθυνότητας για να διαφυλάξει τα κεκτημένα της χώρας και των πολιτών.

Εμείς ως Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο το κόμμα να οδηγηθεί ΑΜΕΣΑ σε ένα συνέδριο ανασύστασης της Παράταξης με όλα τα θέματα ανοιχτά  και της ηγεσίας όπως άλλωστε εξήγγειλε ο Πρόεδρος, απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο σε όλες τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού και της οικολογίας. Η ιστορική μας Παράταξη δεν αντέχει την ύπαρξη παραπάνω σχηματισμών όταν μάλιστα προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε τους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίοι μαζί με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο Κιλκίς έδωσαν τη μάχη ώστε να αναδείξουμε τις θέσεις μας και να συγκρατήσουμε έστω και μειωμένες τις δυνάμεις μας.

 

Σχολιάστε