My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Παράταση απεργίας ως 13 Δεκεμβρίου

giatros-eopyyΑπ` τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, παρά τις απειλές Άδωνη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου ώς και τις 13 Δεκεμβρίου 2013, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβει ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από την κινητικότητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, καλούν τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει την εμμονή για ανθρωποθυσίες» και ζητούν την έναρξη αξιόπιστου διαλόγου.

«Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης -‘βλέπε απορρύθμισης’- που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ και προσθέτει:

«Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές».

Αντίδραση υπήρξε και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως σε περίπτωση που συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τότε θα χρησιμοποιήσει τα δημόσια νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός στην απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

 

Σχολιάστε