My Twitter Feed

30 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

ΠΑΜΕ εναντίον ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

pame-kilkisΟι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταγγέλλουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νομού Κιλκίς για πλημμελή οργάνωση της στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταγγέλλουν ενώπιον των συναδέλφων τους την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του Νομού απέναντι στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκηρύχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12:00 ως την λήξη του ωραρίου.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

Το πόσο διάθεση είχαν να συνεχίσουν τον αγώνα αυτό οι ηγεσίες που τον προκήρυξαν, φάνηκε από την στάση που τήρησαν τόσο στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση που δεν έκαναν ούτε καν συγκέντρωση, όσο και στην προετοιμασία της στάσης εργασίας. Δεν οργανώθηκε καμία γενική συνέλευση εργαζομένων, καμία εξόρμηση στους χώρους δουλειάς, καμία σύγκλιση διοικητικών συμβουλίων, καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ούτε καν το γνωστό mail δεν στάλθηκε. Δεν ενημερώθηκε ούτε το ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τη στάση που προκηρύχτηκε. Ποιός θα την προετοίμαζε αλήθεια; Η όλη κατάσταση εξέφρασε περισσότερο ηττοπάθεια και μοιρολατρία, παρά διάθεση για αγώνα και διεκδικήσεις.

Με τον τρόπο αυτό διαβρώνουν την συνείδηση των εργαζομένων, οδηγούν το κίνημα στην απαξίωση και στη διάλυση και ανοίγουν τον δρόμο στην κυβέρνηση για λήψη περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων. Η πορεία τους γνωστή σε όλους τους συναδέλφους. Αφού φορέσουν την μάσκα του δήθεν ακομμάτιστου, ανεξάρτητου, ακηδεμόνευτου, αδέσμευτου, «κλέβουν» την στήριξη του συναδέλφου και μετά κάνουν ότι συμφέρει τα ιδιωτικά και παραταξιακά τους συμφέροντα χωρίς να τολμά να τους ελέγξει κανείς… Μόνιμο θύμα τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν τον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Να μην συνεχίζουν να εμπιστεύονται αυτούς που του έταξαν μια Ε.Ε. που θα μπορεί να υπηρετεί τόσο τα συμφέροντα των μονοπωλίων όσο και των εργαζομένων, αυτούς που απέκρυψαν τον συστημικό χαρακτήρα της κρίσης μιλώντας για κρίση χρέους και κακής διαχείρισης, αυτούς που συναλλάσσονται καθημερινά με την κυβέρνηση και δέχονται να συμμετάσχουν σε κάθε μηχανισμό της που αποσκοπεί στην χειραγώγηση και υποταγή των εργαζομένων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και παρεμβαίνουμε με προτάσεις, θέσεις, κριτική και πίεση. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων και δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για λύσεις που βολεύουν τόσο τους εργοδότες όσο και τους εργαζομένους. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση στην κοινωνία θα υπάρχουν τάξεις και όσο υπάρχουν τάξεις θα υπάρχουν ταξικοί αγώνες.

Πίστεψε στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στον δρόμο που σου προτείνουμε. Ο δρόμος αυτός επιδέχεται πολύ κριτική από πολλούς συναδέλφους και ίσως και να φοβίζει ακόμη. Είναι όμως ο μόνος δρόμος που φοβίζει πραγματικά τα μονοπώλια γιατί τους χτυπά στην καρδιά του προβλήματος, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους στην οικονομία. Είναι η μόνη γραμμή που μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις και να μας προετοιμάσει για αυτό που είναι αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ. Να γίνουμε επιτέλους αφέντες του πλούτου που παράγουμε.”

Σχολιάστε