My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Με Κ. Αρβανίτη η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Πάϊκο: Προβλήματα από βροχοπτώσεις -

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

Παιονία: Εκδήλωση για τα ΚΑΠΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Παιονίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation. Η ενημέρωση είχε θέμα «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;».

Τα μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και δημότες της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των διοργανωτών, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημερωτική ομιλία.

Το συντονισμό έκανε η Ευτυχία Γιακουμίδου, κοινωνική λειτουργός στο ΚΑΠΗ Αξιούπολης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Υγείας-Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου,Ιωάννης Ίγγιλις. Παρόντες επίσης ήταν, ο Νικόλαος Καπουτσής, μέλος ΔΣ του ΝΠΔΔ, δημοτικός σύμβουλος Παιονίας και ο Αιμίλιος Σάτσογλου, δ/ντής Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δρ. Αθανάσιος Κατόγλου, ουρολόγος χειρουργός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου WUERZBURG της Γερμανίας, ο οποίος στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ανέλυσε με τρόπο απλό και κατανοητό το θέμα της Ακράτειας που ταλαιπωρεί σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες. Παρουσιάστηκαν οι τύποι της Ακράτειας, οι αιτίες που την προκαλούν, οι τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και οι παθήσεις που συνδέονται με συμπτώματα υπερδραστήριας κύστης, τα οποία δε θα πρέπει να αγνοούνται, καθώς μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό. Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις της Ακράτειας στην ψυχολογική υγεία των πασχόντων, στην καθημερινότητά τους στην εργασία, την οικογένεια, τις κοινωνικές συναναστροφές. Ωστόσο, το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι η Ακράτεια είναι μια πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον εύκολα, με την επιτυχία να εξαρτάται τόσο από τον γιατρό όσο και από τον ασθενή και τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που ακολούθησε, κατά την οποία το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στον κο Κατόγλου και να αποκτήσει έτσι μια ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα.

 

 

Σχόλια
One Response to “Παιονία: Εκδήλωση για τα ΚΑΠΗ”
  1. Ο/Η Παπαζαχαριου λέει:

    Πολυ καλη ενημερωση απο τον Ιατρο.
    Ειναι πολυ καλο που εχουμε αυτον τον Ιατρο στην περιοχη μας!

Σχολιάστε