My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Πάμε για πρωτιά στις εκλογές”

Έναν από τους πιο δεινούς ρήτορες που αντλεί απ` ευθείας από την πλούσια παράδοση της αριστεράς στη τέχνη της άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία ν` ακούσουν οι Κιλκισιώτες τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο λόγος, για τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση της ΝΕ Κιλκίς του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν θερμά έναν συντοπίτη τους υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον ιστορικό και συγγραφέα Βλάση Αγτζίδη, επιβραβεύοντας με την αγάπη τους την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριληφθεί στον συνδυασμό του κόμματός του ένας ιστορικός του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού, που προέρχεται μάλιστα από τον πλέον πολυπολιτισμικό χώρο, το Κιλκίς, όπως εύστοχα παρατήρησε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαδημούλης, τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι πιο κρίσιμες από τις άλλες, καθότι χαρακτηρίζονται από σημαντικά πολιτικά διακυβεύματα, που προκαλούν πόλωση αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Τόνισε δε, ότι η ψήφος στη ΝΔ σημαίνει και ψήφο στον Μ. Βέμπερ, ο οποίος είναι υπέρ μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και τάσσεται εναντίον κάθε εθνικού ελληνικού συμφέροντος, όπως οι περικοπές σημαντικών κονδυλίων.

Όσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ότι θ` αποδειχθεί μια δυσάρεστη έκπληξη για τη ΝΔ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τη ρεαλιστική δυνατότητα να κατακτήσει και πάλι την πρωτιά. Πρόβλεψε δε, ότι το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών των δυο μεγάλων κομμάτων θα είναι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκλογές. «Αυτή η αναμέτρηση θα μοιάζει περισσότερο με εθνικές εκλογές και θ` αποτελέσουν σκαλοπάτι γι` αυτές» πρόσθεσε.

Στην δική του ομιλία ο κ. Αγτζίδης υπογράμμισε ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ένας ιστορικός του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού κάνει τη ποιοτική διαφορά του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τη σημασία που έχει για το κυβερνών κόμμα το κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.

Με τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές, ο κ. Αγτζίδης ανέδειξε θέματα όπως η γενοκτονία και η ιστορική διαδρομή των προσφυγικών πληθυσμών στο τόπο μας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη κρισιμότητα των ευρωεκλογών σε σχέση με την προώθηση σημαντικών ζητημάτων του Ελληνισμού.

Μετά τις ομιλίες οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές απάντησαν σε ερωτήσεις των συγκεντρωμένων, κλείνοντας έτσι την εκδήλωση με ανάπτυξη ενός πλούσιου διαλόγου για θέματα τοπικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Να σημειωθεί ότι οι Δ. Παπαδημούλης και Βλ. Αγτζίδης επισκέφτηκαν κατ` αρχάς το μνημείο του ποντιακού Ελληνισμού στη Ν. Σάντα, όπου μίλησαν και στο Πολιτιστικό Κέντρο. Επίσης είχαν συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, ενώ πραγματοποίησαν και επίσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς.

Σχολιάστε