My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ο κορονοϊός είναι εδώ μαζί με γρίπη

Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί επενδύοντας στην ολιγωρία μας. Αυστηρή προειδοποίηση κατά της χαλαρής αντιμετώπισης της πανδημίας απηύθυνε προχθές ο κ. Νικόλαος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου ‘’Γ. Παπανικολάου’’ εκτιμώντας ότι ο Δεκέμβριος και οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για πιθανή έξαρση του ιού καθώς προκαλεί ανησυχία ο εκρηκτικός συνδυασμός συνύπαρξής του με την γρίπη.

Μιλώντας σε ημερίδα του Δήμου Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς κάλεσε σε επαγρύπνηση τους πολίτες συνιστώντας τους να εφαρμόζουν πιστά τα υγειονομικά μέτρα ( καλό πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών και μάσκας) και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Καπραβέλος, που ήταν προσκεκλημένος ομιλητής του Δήμου Κιλκίς στην επιστημονική ημερίδα ‘’Σωματική και ψυχική υγεία σε καιρό πανδημίας’’, ανέλυσε τις εκφάνσεις της πανδημίας και τις ολέθριες συνέπειές της για την ανθρώπινη ζωή ειδικά στο τρίτο κύμα εκδήλωσής της, αναφέρθηκε στις μάχες της πρώτης γραμμής που έδωσαν οι υγειονομικοί κάνοντας δεύτερο σπίτι τους τα Νοσοκομεία τον πρώτο καιρό και υποστήριξε με θέρμη ότι το δίδαγμα που προσέφερε αυτή η σκληρή υγειονομική περιπέτεια είναι η αδήριτη ανάγκη ανασυγκρότησης του δημόσιου συστήματος υγείας προς το συμφέρον και την προστασία του πολίτη. Ο συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του ‘’Παπανικολάου’’ εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του στον Δήμο Κιλκίς για την πρόσκληση και για τη διοργάνωση της ενημερωτικής συζήτησης.

Ο κ. Σταύρος Μαυρουδής ειδικός παθολόγος, επιμελητής Α’ στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου επεσήμανε ότι η Covid – 19 διαμόρφωσε μια πρωτόγνωση σχέση μεταξύ των γιατρών, των νοσηλευτών και των ασθενών καθώς οι πρώτοι υποκατέστησαν το ρόλο των συγγενών και έγιναν οι δικοί τους άνθρωποι από όπου αντλούσαν δύναμη και κουράγιο. Υπερθεμάτισε των αλλαγών στο δημόσιο σύστημα υγείας με έμφαση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Τέλος, η ψυχολόγος της δομής ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ του Δήμου Κιλκίς Έλλη Φεγγίδου, αναφέρθηκε στα αναγνωριστικά σημεία συμπεριφοράς της πανδημίας (βίαιη αλλαγή στον τρόπο ζωής περιορισμός ελευθεριών, αποστέρηση φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και στα αρνητικά συναισθήματα του φόβου, του θυμού, της μοναξιάς που δημιούργησε.

Τα σημάδια της νοσηρότητας του σώματος αποτυπώνονται και στην ψυχή τόνισε η ομιλήτρια και στον επίλογο της υγειονομικής κρίσης σημείωσε ότι οφείλουμε να αναλογιστούμε αν αξίζει πραγματικά να ταλαιπωρούμε το σώμα και την ψυχή μας και να επαναξιολογήσουμε τις μικρές καθημερινές μας στιγμές και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Την ημερίδα χαιρέτισαν, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κι οι βουλευτές Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γιώργος Φραγγίδης.

Σχολιάστε