My Twitter Feed

1 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Αρνούνται συνεδρίαση για σχολεία -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Στις σημαντικές πόλεις το Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Φεύγει από Πολύκαστρο η 33η ΤΑΞ; -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Οι εκλογές στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Και 5 κρούσματα ιού Δ. Νείλου -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Ο Γκουντενούδης γι`αλληλεγγύη

Το μεγάλο κοινωνικό κεφάλαιο της Παιονίας είναι η ανθρωπιά και η έκφραση της αλληλεγγύης με στοχευμένες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από τα δεινά της κρίσης.

PAIONIA_ISXIRI_gountenoudisΟ υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης και ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία Ισχυρή’’ του οποίου ηγείται, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον προγραμματικό λόγο αλλά και στην πρακτική τους στην Κοινωνική Προστασία και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς Δήμου για την ουσιαστική στήριξη συνανθρώπων μας που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 Για να υπογραμμίσει ακριβώς την κοινωνική ευθύνη που οφείλει να επιδείξει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας ο κ. Γκουντενούδης επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τον κύκλο των ενημερωτικών του συναντήσεων με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Παιονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Μαρτίου είχε συνεργασία με τους εργαζομένους του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ που γνωρίζουν εκ βαθέων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές, στον Ευρωπό, έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας.   

Ο κ. Γκουντενούδης άκουσε με προσοχή τις καίριες επισημάνσεις των εργαζομένων για την επιτελούμενη κοινωνική βοήθεια καθώς και τους σοβαρούς προβληματισμούς τους για το εργασιακό καθεστώς αβεβαιότητας που βιώνουν και για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Προσέθεσαν δε με έμφαση ότι τα προγράμματα των υποστηρικτικών κοινωνικών δομών πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα καθώς αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής προστασίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, αφού συνεχάρη τους εργαζομένους για την ουσιαστική κοινωνική φροντίδα που επιδεικνύουν, αναφέρθηκε στις θέσεις του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού δικτύου δομών με πρωτοστάτη το Δήμο Παιονίας και με συνεργαζόμενους φορείς τη Μητρόπολη Γουμένισσας – Αξιούπολης – Πολυκάστρου και τοπικά εθελοντικά δίκτυα.

‘’Η παράταξή μας’’ τόνισε ‘’έχει επεξεργαστεί στοχευμένες παρεμβάσεις με αιχμή το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου κι άμεσα θα δρομολογήσει την ίδρυση γραφείου Πρόνοιας στην Παιονία, τη σύσταση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την εθελοντική σύμπραξη ιατρών, την ενίσχυση των Αγροτικών Ιατρείων ως προς την παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της Γουμένισσας. Είναι δε βέβαιο ότι θα εντείνουμε τη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τη διάθεση τροφίμων από αποθέματα της Ε.Ε. σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη’’

‘’Με οργανωμένες πολιτικές και δράσεις και με τη συνεργασία των δυνάμεων του τόπου μας αποδεικνύουμε ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χώρος προσφοράς και κοινωνικής συνοχής’’  σημείωσε ο κ. Γκουντενούδης.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους εργαζομένους του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ ενημερώθηκε επίσης  από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και για τις άλλες δραστηριότητες της Κ.Δ.Ε.Π. όπως το Ωδείο  τα πολιτιστικά τμήματα, το Αναψυκτήριο-Κολυμβητήριο Ευρωπού κ.α.

Δελτίο τύπου από ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ

Σχολιάστε