My Twitter Feed

27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φωτιά σε δασική περιοχή του Φανού -

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο γιος μου είναι του Χάρβαρντ!

Της Άντας Ψαρρά.


Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κουμπάρος μου…

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, όταν ρωτήθηκε στην τηλεόραση για την κόρη της που έκανε χρήση της δυνατότητας να μετατεθεί στη Βουλή απάντησε ότι θέλησε να το κάνει μετά από πολλά χρόνια που υπηρετούσε στα ΕΛΤΑ και λόγω των πολλών προσόντων της σε επίπεδο μόρφωσης, θα μπορούσε να υπηρετήσει επαρκώς μια θέση στη Βουλή.

Παραδέχτηκε ότι η ίδια από τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εγκαίρως και με τη σειρά της ενημέρωσε, όπως έκαναν τόσοι άλλοι βουλευτές, και την κόρη της.

Αμέσως μετά, η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε το λάθος της, ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Ακολούθησε το προσωπικό λιντσάρισμα της ίδιας και της οικογένειάς της από τα βορβορώδη ΜΜΕ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 11/6 σε τηλεοπτική εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γ. Κατρούγκαλου στο κανάλι Action 24, η πρώην ΥΠΕΞ είχε με τον νυν ΥΠΕΞ τον παρακάτω διάλογο:

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: (αναφέρεται στις ευθύνες των πρώην κυβερνήσεων στα ζητήματα χρεοκοπίας, οικογενειοκρατίας και διαπλοκής) «Εχω εδώ τον κατάλογο της αποστολής του 2006, του υπουργείου Εξωτερικών, στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η αποστολή είχε 118 μέλη, διπλάσια από τη Γαλλία, τετραπλάσια από την Πορτογαλία. Αυτό αφορά το κομμάτι της χρεοκοπίας που ανέφερα προηγουμένως. Το κομμάτι της οικογενειοκρατίας είναι ότι βλέπω στον κατάλογο της αποστολής τρία ονόματα με επώνυμο Μητσοτάκη και τον 25χρονο τότε Κώστα Μπακογιάννη ως ειδικό σύμβουλο της υπουργού Εξωτερικών. Είναι ηθικό να διορίζει η υπουργός τον γιο της ως σύμβουλο;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όταν είναι απόφοιτος του Harvard και όταν έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, ΝΑΙ! Ήταν χρήσιμος και αυτό θα σας το έλεγαν όλοι στο υπουργείο. Δεν ντρέπεστε, κ. Κατρούγκαλε;

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Και τρίτο, ως προς το καθεστώς διαπλοκής, ένα άλλο μέλος της αποστολής του υπουργείου Εξωτερικών που εμφανίζεται ως σύμβουλος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι συμβούλευε ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Γιατί ήταν μέλος της αποστολής του υπουργείου Εξωτερικών;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει υπάρξει, όπως εγώ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έμεινα έναν μήνα στην Αμερική. Ήταν από τις καλύτερες ημέρες του υπουργείου Εξωτερικών.
Η αποστολή ήταν μεγάλη γιατί βρισκόμασταν επί ένα μήνα εκεί με στόχο να κάνουμε τη μεγάλη συνάντηση μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, δεν πληρώθηκε από κανέναν. Είχε απλώς μία κάρτα για να παρακολουθήσει εκείνη την ιστορική συνάντηση. Ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος μου…

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Και γι’ αυτό πρέπει να είναι σύμβουλος στο ΥΠΕΞ;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν ήταν σύμβουλος. Μπήκε με την κάρτα για να παρακολουθήσει. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχουμε όλοι εκλεγεί, σε αντίθεση με την οικογένεια Τσίπρα.

Προφανώς βέβαια καμία από τις φυλλάδες δεν έγραψε ανάλογες αισχρότητες για την Ντόρα Μπακογιάννη, που χρησιμοποίησε το ίδιο επιχείρημα για τον γιο της και το Χάρβαρντ!

Ούτε καν σχολίασε κανείς την αμετροέπεια και τη σχεδόν κυνική τοποθέτηση της πρώην υπουργού.

Ούτε σχολίασε το γεγονός ότι το επιχείρημα ότι όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν τότε εκλεγμένη δεν ίσχυε.

Ασφαλώς όμως η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη, τουλάχιστον σιωπηλά, σίγουρα θα κατανοεί το λιντσάρισμα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από το «Πρώτο Θέμα» και τα φερέφωνά του, μια και υπάρχουν δεκάδες πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας που έκαναν τότε, όχι μια εύλογη ερώτηση σαν αυτή του Γ. Κατρούγκαλου, αλλά άγριο λιντσάρισμα στην ίδια και στον γιο της.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε