My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο Άγ. Τρύφων Κιλκίς στη Ρουμανία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε για άλλη μια χρονιά επάξια την Ελλάδα και προώθησε την ελληνική παράδοση στο εξωτερικό.

Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου συμμετείχε στο 21ο International Folklore Festival “Ceahlau”, 2-8 Αυγούστου, στην Piatra Neamt της Ρουμανίας, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων η Σερβία, η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ταιβάν.

Η κεντρική πόλη που φιλοξενούσε το Φεστιβάλ, η Piatra Neamt, αποτελεί το κέντρο της συγκεκριμένης περιφερειακής ενότητας, είναι περιτριγυρισμένη από τα Καρπάθια όρη με πλούσια βλάστηση και σημαντική ιστορία. Η ελληνική αποστολή είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί πολλά από τα αξιοθέατα και τα μουσεία τόσο αυτής πόλης όσο και των άλλων πόλεων στις οποίες έδωσε παράσταση.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν το μουσείο τέχνης, το μουσείο φυσικής ιστορίας και το λαογραφικό μουσείο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε ένα μεσαιωνικό κάστρο, σε μοναστήρι της περιοχής, βόλτα με το τελεφερίκ της πόλης και βαρκάδα σε ένα μαγευτικό τοπίο της περιοχής.

Παράλληλα η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Στενημαχιτών έδωσε έξι παραστάσεις, χορεύοντας χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη και Συρτάκι. Η τελετή έναρξης και λήξης πραγματοποιήθηκε στην Piatra Neamt, ενώ οι υπόλοιπες παραστάσεις δόθηκαν στις πόλεις Roman, Tirgu Neamt, Bicaz και Durau. Τα τοπία στις περιοχές αυτές μάγεψαν τους χορευτές αφού έμοιαζαν να είναι βγαλμένα από παραμύθι.

Επιπλέον, το κοινό έδειχνε σε κάθε παράσταση ένθερμο ενδιαφέρον και μεγάλη αγάπη για την παράδοση κάθε χώρας. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η ελληνική κοινότητα της περιοχής Roman, η οποία διατηρεί σύλλογο εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Η ομάδα του συλλόγου έκανε έκπληξη στην ελληνική αποστολή παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και συγκίνησε ιδιαίτερα όλα τα μέλη της ομάδας.

Τέλος τα μέλη όλων των χορευτικών συγκροτημάτων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν λίγο καλύτερα ο ένας τον πολιτισμό του άλλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μεγάλη, ευχάριστη πολυπολιτισμική παρέα.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς

Σχολιάστε