My Twitter Feed

20 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Όχι στο έγκλημα με το νερό -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση Φραγγίδη με γυναίκες -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Παιονία: 24ωρη απεργία για το νερό -

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Συναντήσεις φορέων για LEADER -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Ετοιμάζονται για επένδυση 216 εκ. -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Οι “τεμπέληδες” Έλληνες τρίτοι σε εργατοώρες!

Πρώτος στην Ευρώπη και τρίτος στον κόσμο είναι ο Έλληνας εργαζόμενος σε εργατοώρες, σύμφωνα με έρευνα του BBC, η οποία βασίζεται στα στοιχεία του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Κοιτάζοντας τις μέσες ετήσιες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, οι Έλληνες με βάση τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού είναι πιο εργατικοί ακόμα και από τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος αφιερώνει στη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Από τα συνολικά 34 μέλη του ΟΟΣΑ, η χώρα μας βρίσκεται μόλις δύο θέσεις πίσω από την πρωτοπόρα σε ώρες εργασίας Νότιο Κορέα.

Την ίδια ώρα, ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει μόλις 1.408 ώρες το χρόνο.

Η Γερμανία βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ΟΟΣΑ.

Ο μέσος Έλληνας εργάζεται 40% περισσότερες ώρες από το μέσο Γερμανό.

Σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τους λόγους στους οποίους οφείλεται η μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας, ο Πασκάλ Μαριάννα του ΟΟΣΑ υποστηρίζει:

Οι αυτοαπασχολούμενοι τείνουν να εργάζονται πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν μισθωτή εργασία. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη μεγάλη διαφορά στους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.”Η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή τους αγρότες και καταστηματάρχες που εργάζονται πολλές ώρες.

“Στη Γερμανία , το ποσοστό των εργαζομένων με μερική απασχόληση είναι αρκετά υψηλό. Είναι σχεδόν ένας στους τέσσερις”. υποστηρίζει ο Μαριάννα.

Επιπλέον διευκρινίζει ότι αν κοιτάξουμε μόνο την πλήρη απασχόληση των μισθωτών, οι Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται σχεδόν 10% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί απολαμβάνουν περισσότερες διακοπές, αναρρωτική άδεια και άδεια μητρότητας- κατά μέσο όρο 4 εβδομάδες περισσότερο από τους Έλληνες”.

Στέλιος Μπαμιατζής | News247.gr 

Σχόλια
One Response to “Οι “τεμπέληδες” Έλληνες τρίτοι σε εργατοώρες!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Να ξεκαθαρίσουμε εδώ μερικά πράγματα, ώστε να μήν παρασυρόμαστε απο τους ψυχρούς αριθμούς. Αλλο να βρίσκεται κάποιος στην δουλειά του και άλλο να είναι παραγωγικός σ΄αυτήν. ‘Οπερ σημαίνει οτι η παρουσία στον χώρο εργασίας δεν προεξοφλεί και την αποδοτικότητά του στο αντικείμενο της εργασίας. Ο βορειοευρωπαίος εργαζόμενος εργάζεται λιγότερες ώρες απο τον Ελληνα, αλλά το αποτέλεσμα της εργασίας του είναι σαφώς καλύτερο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι καθαρά ζήτημα τρόπου οργάνωσης, εποπτείας, εκσυγχρονισμού, νομοθεσίας, διαρκούς αξιολόγησης, περιβάλλοντος εργασίας, δεξιοτήτων, κινήτρων και πλάνων, στον κάθε τομέα εργασίας. Όλα αυτά είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων καλύτερα και επομένως αποδοτικότερα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Επιπλέον η παραγωγική διαδικασία δεν είναι μόνον αυτά, αλλά και το τί παράγεις. Στην Ευρώπη, πολλά αν όχι όλα τα βιομηχανικά προ’ι’όντα, παράγονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αυτοματοποιημένα, είναι ποιοτικά και καινοτόμα χωρίς να απαιτούν πολλές ώρες εργασίας και η παγκόσμια αγορά τα προτιμά με πολλαπλά οφέλη για τα κράτη παραγωγής, αλλά και για τους εργαζόμενους. Ο δημόσιος τομέας λειτουργεί με ελάχιστη γραφειοκρατία και επομένως λιγότερους υπαλλήλους, ώρες εργασίας και διαφθορά. Επειδή οι συνθήκες αυτές δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τόσο στον ιδιωτικό όσο και πολύ περισσότερο στον δημόσιο τομέα, γι’ αυτό ακόμα και με παραπάνω ώρες εργασίας δεν είμαστε ανταγωνιστικοί ούτε για επενδύσεις εδώ, ούτε για τα λιγοστά προ’ι’όντα μας στην παγκόσμια αγορά, εξαιρουμένων βεβαίως κάποιων λίγων επιχειρήσεων, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Επομένως οι αριθμοί δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια.

Σχολιάστε