My Twitter Feed

10 Ιούλιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Και παιδίατρος στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 10 Ιούλιος, 2020

«Δεν μας πτοούν τέτοιοι νόμοι» -

Παρασκευή, 10 Ιούλιος, 2020

Λήψη μέτρων ζητά ο Σιωνίδης -

Πέμπτη, 9 Ιούλιος, 2020

71η: Κι άλλο «ναι μεν αλλά» -

Πέμπτη, 9 Ιούλιος, 2020

17: Ελεύθεροι και …διαθέσιμοι -

Τετάρτη, 8 Ιούλιος, 2020

Νέα δεξαμενή για τις Μουριές -

Τετάρτη, 8 Ιούλιος, 2020

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στη Παιονία -

Τετάρτη, 8 Ιούλιος, 2020

Καρπούζια μετά μουσικής κλασικής! -

Τρίτη, 7 Ιούλιος, 2020

Ξύπνησαν προσκοπικές μνήμες

proskopoi-kilkis

Εκδήλωση – παρουσίαση της 90χρονης ιστορίας των Προσκόπων του Κιλκίς.

Μέσα σε μια έντονα συναισθηματικά ατμόσφαιρα η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς παρουσίασε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 το λεύκωμα της ιστορίας των 90 χρόνων των Προσκόπων Κιλκίς στο κατάμεστο από παλιούς και νέους προσκόπους Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

karaoglou_proskopoi-kilkisΤην εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος τόνισε ότι η έκδοση του ξεχωριστού αυτού λευκώματος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου ως ένδειξη ελάχιστης στήριξης και αναγνώρισης του έργου των προσκόπων.

Στην πολύτιμη συμβολή του Προσκοπισμού στην κοινωνία αλλά και στην διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων αναφέρθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων. Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, οι θεσμοί των οποίων εκπροσωπούν υποστήριξαν την έκδοση του ιστορικού λευκώματος.

Ο Χρ. Καναρόπουλος απονέμει μετάλλιο στον κ. Καράογλου

Ο Χρ. Καναρόπουλος απονέμει μετάλλιο στον κ. Καράογλου

Τον προσκοπικό τρόπο ζωής, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει και υπηρετεί υπογράμμισαν οι βουλευτές του νομού μας Γιώργος Γεωργαντάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία διετέλεσε για δέκα περίπου χρόνια πρόσκοπος.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Π.Ε. Προσκόπων Κιλκίς με την έκδοση αυτή του Βιβλίου-Λευκώματος Την αφιερώνουμε σε όλους τους παλαιούς προσκόπους που μας  έδωσαν την σκυτάλη για να συνεχίσουμε εμείς» είπε ο Περιφερειακός Έφορος Κιλκίς Χρήστος Τομπουλίδης ευχαριστώντας όλους όσοι πρόσφεραν το πολύτιμο αρχειακό τους υλικό και αυτούς που εργάστηκαν για την έκδοση του και συνέχισε: «Ήταν μια πολύ κουραστική και επίπονη προσπάθεια. Και αυτό γιατί, χωρίς να είμαστε επαγγελματίες και χωρίς να έχουμε την οικονομική δυνατότητα ώστε να αναθέσουμε σε τρίτους όλη αυτή την έρευνα και καταγραφή, το κάναμε μόνοι μας. Χωρίς να διεκδικούμε κανένα βραβείο κάναμε ότι ήταν δυνατόν να μην αδικήσουμε περιόδους αλλά και πρόσωπα. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Ο Γεν. Έφορος Θ. Κεφαλάς απονέμει μετάλλιο στον κ. Φλωρίδη

Ο Γεν. Έφορος Θ. Κεφαλάς απονέμει μετάλλιο στον κ. Φλωρίδη

Για την παρουσία του Προσκοπισμού διαχρονικά και την αντοχή του στον χρόνο αναφέρθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης χαρακτηρίζοντας την Προσκοπική Κίνηση, Κίνηση Αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και αλληλοϋποστήριξης, στοιχεία που χρειάζεται όσο ποτέ σήμερα η κοινωνία μας.

Τέλος ο τρίτος ομιλητής για το βιβλίο, ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ και παλιός πρόσκοπος Παναγιώτης Στεφανίδης «ξύπνησε» μνήμες από το παρελθόν αναφερόμενος σε στιγμές που προκάλεσε πολλές φορές την συγκίνηση στους παραβρισκόμενους.

Για την έκδοση του Λευκώματος αλλά και για τις επιτυχίες που έχει καταφέρει η Περιφερειακή Εφορεία του Κιλκίς μίλησε ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Θοδωρής Κεφαλάς εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια και τονίζοντας ότι σ’ αυτό το βιβλίο «το χθες εγγυάται το σήμερα και αγκαλιάζει το αύριο».

Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Έφορος Διοίκησης Χρήστος Καναρόπουλος, τίμησαν εκτός από τους προαναφερόμενους ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κων/νος Παπανικολάου.

Στους υποστηρικτές της έκδοσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για τα 90 χρόνια Προσκοπισμού στο Κιλκίς.

Παλιοί πρόσκοποι του Κιλκίς

Παλιοί πρόσκοποι του Κιλκίς

Σχολιάστε