My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ν` αναδείξει ο δήμος το Ολοκαύτωμα των Κρουσίων

syllogos-kilkisioton-athinas3

Όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ έχει αναδείξει και έφερε στη δημοσιότητα εδώ και αρκετό καιρό, το «άγνωστο» ολοκαύτωμα των Κρουσίων (Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό). Επίσης είναι γνωστό ότι πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες προκειμένου να αποδοθεί ο φόρος τιμής που αρμόζει στα τρία αυτά χωριά και στους ηρωικούς κατοίκους του, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Στα πλαίσια αυτά εκτός των άλλων διοργάνωσε μετά από 71 χρόνια την μεγαλειώδη εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 4 Νοεμβρίου 2012, με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου, Βασίλης Κωνσταντινίδης, πριν την ανωτέρω εκδήλωση αντιπροσωπεία του ΔΣ επισκέφτηκε τους αρμόδιους φορείς του νομού μας, τους τους οποίους ενημέρωσε σχετικά, προσκαλώντας τους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
“Γνωρίζοντας ότι η επίσημη αναγνώριση του ολοκαυτώματος ήταν και είναι αρμοδιότητα των θεσμοθετημένων οργάνων του νομού μας (κατά κύριο λόγο του δήμου Κιλκίς) τους  αποστείλαμε επιστολή για τον λόγο αυτό και δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεση τους να συμβάλουμε όπου και όποτε χρειασθεί”, υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Η επιστολή
Η από 8/1/2013 επιστολή του συλλόγου, η οποία εστάλει στους βουλευτές Αγαθοπούλου Ειρήνη, Γεωργαντά Γεώργιο και Παραστατίδη Θεόδωρο, στον αντιπεριφερειάρχη Γκουντενούδη Χρήστο και στον εν αργία δήμαρχο Κιλκίς Μπαλάσκα Ευαγγελο, έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι,

Για τον ίδιο λόγο έστειλε επιστολή στο «Δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδος 1940-1944» και ζήτησε να συμπεριληφθούν στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και τα τρία προαναφερόμενα χωριά.Ο Σύλλογος μας διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το ολοκαύτωμα των τριών χωριών του νομού μας, Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό, του δήμου Κιλκίς,  πείρε μια σειρά πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδειχθεί η ηρωική θυσία των συμπατριωτών μας και να αποδοθεί ο φόρος τιμής όπως αρμόζει. Για το λόγο αυτό διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τιμητική εκδήλωση μνήμης στις 4 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα, με κύριους ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Πιστεύουμε πως θα πρέπει τα θεσμοθετημένα όργανα του νομού μας να πάρουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αναγνωρισθεί η θυσία των συμπατριωτών μας και να συμπεριληφθούν στα αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση σας να συμβάλουμε από κοινού στην επίτευξη ανάδειξης και αναγνώρισης του ολοκαυτώματος των Κρουσίων.” 

Σχολιάστε