My Twitter Feed

24 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Βολές κατά ΔΣ Εργαζομένων -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση Μηνά για το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΝΕ ΠΑΣΟΚ υπέρ Θ. Ανθρακίδη

Με σφοδρά επικριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση, η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καυτηριάζει την επικείμενη απομάκρυνση του Θέμη Ανθρακίδη απ` τη θέση του διοικητή των νοσοκομείων του νομού, κάνοντας λόγο για «σφοδρή πίεση των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ» και για «σκηνικό τουλάχιστον τραγελαφικό».

Ο Θ. Ανθρακίδης με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο σε σύσκεψη για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Ο Θ. Ανθρακίδης με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο σε σύσκεψη για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου όσον αφορά τις δήθεν «αξιολογήσεις» των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας θέσπισε μια επιτροπή αποτελούμενη από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να αξιολογήσει το έργο των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων στο υπουργείο υγείας στήθηκε ένα σκηνικό τουλάχιστον τραγελαφικό. Οι ιεροεξεταστές της στρογγυλής τραπέζης μέσα σε χρόνο 4 έως 10 λεπτών κατάφεραν να αξιολογήσουν το έργο μιας ολόκληρης θητείας διοικητών (διοικητικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές ικανότητες. Ικανότητα ανάλυσης και ικανότητα σύνθεσης. Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης κρίσεων) που διοίκησαν νοσοκομεία στα χρόνια της φωτιάς. Χωρίς λεφτά, χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα κατάφεραν και κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία της χώρας και το λιγότερο που θα τους άξιζε θα ήταν μια τουλάχιστον αντικειμενική αξιολόγηση.

Η θητεία των περισσοτέρων διοικητών νοσοκομείων έληγε νομοθετικά το Δεκέμβριο του 2016. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τρόπο καθεστωτικό και παράνομο απέπεμψε διοικητές χωρίς καν να τους ανακοινώσει το αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και δίχως να τους πει σε ποιους στόχους απέτυχαν αφού άλλωστε δεν τους είχε καν θέσει στόχους ποτέ! Αυτή η βίαιη και παράνομη απομάκρυνση των διοικητών πριν τη λήξη της θητείας τους θα στοιχειοθετήσει δικαίωμα αποζημιώσεων με τόκο, λεφτά τα οποία θα πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος, κάτι που βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει την «πρώτη φορά αριστερά». Ούτως ή άλλως η συνολικότερη οικονομική καταστροφή την οποία επέφεραν στη χώρα είναι ανυπολόγιστη.

Ειδικότερα στο νομό μας, απομακρύνεται έπειτα από σφοδρή πίεση των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι εκείνων που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ κουβαλώντας και την καρέκλα τους μαζί, ένας κατά γενική ομολογία επιτυχημένος διοικητής, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου το νοσοκομείο Κιλκίς κατετάγη στα 5 καλύτερα στη χώρα από οικονομική και λειτουργική διαχείριση για τα έτη 2013-2014. Επί των ημερών του άνοιξε και λειτουργεί η Γ’ Πτέρυγα του νοσοκομείου, κάτι που οι προηγούμενοι δεν κατάφερναν επί δεκαετίες. Κατάφερε μέσα από διασυνοριακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ να προμηθευτεί το νοσοκομείο εξοπλισμό και να λειτουργήσουν τα μαγειρεία μετά από μια ολόκληρη δεκαετία που ήταν κλειστά. Επίσης, το νοσοκομείο Κιλκίς γίνεται ο πρώτος κρατικός φορέας του νομού Κιλκίς που συνδέεται στο δίκτυο του φυσικού αερίου! Και για πρώτη φορά στην ιστορία του το νοσοκομείο υλοποιεί διασυνοριακό πρόγραμμα interreg προμηθευόμενο ιατρικό εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και όλα αυτά μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Και αυτό τον διοικητή απομακρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ !

Κανονικά θα έπρεπε να προκηρύξουν τις θέσεις των στελεχών του δημοσίου με ανοιχτό διαγωνισμό και ανεξάρτητη επιτροπή αλλά η κυβερνητική κομπανία συνεπής στην λογική του Τσίπρα «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», διώχνει όποιον δεν είναι μαζί τους. Πλέον, η κατ’ όνομα μόνο «αριστερά» είναι αυτή που ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Εμείς αισθανόμαστε μονάχα ντροπή και αποστροφή. Τα υπόλοιπα ας τα κρίνει ο κόσμος. Αλλά δυστυχώς μέχρι τότε η ζημία που θα προξενήσουν δεν θα επιδιορθώνεται.»

 

Η Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς

Σχολιάστε