My Twitter Feed

27 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΙΝΑΛ: Τα εκλογ. τμήματα σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Λαμπρή ενθρόνιση Βαρθολομαίου -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οικισμούς -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Ειρήνη: Συρρίκνωση ενισχύσεων -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Και αρνητές της …Εκπαίδευσης! -

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Η Αγαθοπούλου για τις γυναικοκτονίες -

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Χέρι-χέρι Κιλκίς – Θεσσαλονίκη! -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Νέα δήλωση που θα συζητηθεί

«Καταχνιά θανάτου, ερημοποίηση της υπαίθρου και αλλοίωση πληθυσμού, με τραγικό δείγμα τον Νομό Κιλκίς», τιτλοφορεί τη νέα ανακοίνωση-παρέμβασή του, ο Κώστας Κιλτίδης αναφερόμενος σε πεπραγμένα του νομού μας, με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας.

Στη δήλωσή του, με την οποία ασκεί και πάλι αυστηρή κριτική και που ασφαλώς θα συζητηθεί, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Έμελλε, με τους πανηγυρισμούς για τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821, μαύρα μαντάτα να αναδεικνύουν  τραγικό προβληματισμό για την Πατρίδα μας.

Οι θάνατοι υπερσκελίζουν τις γεννήσεις, η ύπαιθρος ερημοποιημένη ξεθεμελιώνεται και ο πληθυσμός αλλοιώνεται. Ο Θεμελιωτής του εφαρμοσμένου Γερμανικού σοσιαλισμού Φερδινάνδος Λασάλ, το 1863 διατύπωσε τον ορισμό του απάνθρωπου νόμου. Είναι ο νόμος ή οι νόμοι σε πλαίσιο νομοθετικό, που οδηγούν σταδιακά σε γενοκτονία, χωρίς πόλεμο ή κατοχή.

Μετά τα γεγονότα του 2010, οι στατιστικές αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία θανάτων και γεννήσεων της δεκαετίας για όλη την επικράτεια. Αλματώδης αύξηση των θανάτων, με αντίστοιχη μείωση γεννήσεων επίταση της συγκέντρωσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και η κατοίκηση από κάθε λογής μετανάστες, δημιουργούν τραγικό εθνικό προβληματισμό.

Τραγικό «δείγμα» της  εθνικής και κοινωνικής αποδόμησης ο νομός Κιλκίς. Μακράν πρώτος σε θανάτους στην αναλογία ανά 100.000 κατοίκους, με την επίπτωση της πανδημίας το 2020 να «φωνάζει» σε θανάτους  αναλογικά.

Ο νομός μας την τελευταία πενταετία( 2015-2019) παρουσιάζει σταθερά υψηλό δείκτη θνησιμότητας , γι’ αυτό και η όποια αύξηση των θανάτων το 2020 θυμίζει την πικρή εμπειρία της πανδημίας. Εξάλλου και στην αύξηση θανάτων από το 2019 προς το 2020 ο νομός μας είναι 2ος μετά από το  ν. Δράμας, που φαίνεται όμως να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα απωλειών  την συγκεκριμένη πενταετία. Σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα στατιστικά στοιχεία ληξιαρχικών πράξεων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών, η διαπίστωση της πρωτιάς σε θανάτους είναι πικρή. Τα χωριά μας ξεθεμελιώνονται και η παρουσία των μεταναστών εμφανής στα δύο αστικά μας κέντρα.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έπραξε πολλά το 1991-1993 και ιδίως το 2004-2009 για την ενίσχυση των γεννήσεων. Είμαι ευτυχής που συμμετείχα στην τελευταία προσπάθεια με Κακλαμάνη-Κωνσταντόπουλο για το μεγάλο και αποτελεσματικό νομοθετικό έργο για τους πολυτέκνους και τριτέκνους. Τώρα πάλι η Κυβέρνηση ξεκίνησε  μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια για γεννήσεις και πολύτεκνους- τριτέκνους. Η μαύρη καταχνιά όμως κινείται γρηγορότερα. Είναι η ώρα των ριζικών αποφάσεων και όχι αναλύσεων ή διαχείρισης. Χρόνια προκαλεί η αναγκαιότητα θέσπισης μονίμου Υφυπουργού Δημογραφικής πολιτικής και Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου. Η παράταξη των μεγάλων θυσιών και επιλογών, πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, καλείται να διαλύσει την αποδημητική καταχνιά που σκεπάζει την Πατρίδα. Οι καιροί ου μενετοί!»

Σχολιάστε