My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Νέα Ένωση Νέων Αγροτών στο Κιλκίς

Η νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς (ΕΝΑ) εξέλεξε την Διοικούσα Επιτροπή της, στην οποία θα συμμετέχουν οι: Φυτανίδης Θεόδωρος (Μελισσουργιό, 6971561364 & 6943465784), Καλδάκης Μιχάλης (Γαλλικός, 6945151713), Κυπραίος Διονύσης (Σεβαστό, 6947841354), Τσερκεζίδης Κων/νος (Ξηρόβρυση, 6942497934) και Παϊταρίδης Νίκος (Χέρσο, 6946906814).

Στην πρώτη ιδρυτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, διαβάστηκαν τα σημαντικά σημεία του νέου καταστατικού και προσδιορίστηκε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να έχει αναγνωρισθεί η ΕΝΑ Κιλκίς, από το Πρωτοδικείο, και γι` αυτό προετοιμάζεται εκδήλωση-ενημέρωση ανοικτή σε όλους τους συμπολίτες, για το Μέλλον του Αγροτικού κόσμου, στο Κιλκίς, στη 1 Δεκεμβρίου 2012.

Οι Νέοι Αγρότες έχουν όλα τα προβλήματα όπως όλοι οι αγρότες και επιπλέον ενδιαφέρονται σφοδρά για (1) την επιλογή του αγροτικού επαγγέλματος (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς, δασοκόμος), (2) την κοινωνικοποίησή τους, (3) την δημιουργία της δικιάς τους οικογένειας και (4) τηνσταθεροποίης και επιτυχία της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Γιαυτό σε όλη της Ευρώπη λειτουργούν αυτοτελείς-αυτόνομες  Ενώσεις Νέων Αγροτών και το Συμβούλιο Νέων Αγροτών Ευρώπης. Ακόμα και στην νέα ΚΓΠ προβλέπεται ιδιαίτερος διακριτός ρόλος

Στην πρώτη ανοικτή ενημερωτική συνάντηση με πολύ χαρά οι Νέοι Αγρότες υποδέχθηκαν και άλλους ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων την κα Μαρία Καλογερίδου (Σύμβουλο Ανάπτυξης), τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη (ΑΝΚΙ), τον Κώστα Στεφανίδη (δημοσιογράφο) και άλλους φίλους.

Καταγράφηκαν με ενδιαφέρον οι διοικητικές «τρίπλες» στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα που μερικές οργανώσεις κάνουν, όπως το σταμάτημα λειτουργίας αφού εισέπραξαν οικονομικές ενισχύσεις (πάνω από εκατομμύριο ευρώ), μόλις 4 μήνες πριν, ενώ οι συζητήσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική είναι στο ποιο κρίσιμο σημείο, και ενώ οι Θεματικές Ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020 συνεδριάζουν χωρίς αγρότες και με συνεχή προβλήματα στην συμμετοχή αγροτών (μόνο ένας από κάθε οργάνωση κλπ).

Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών πραγματοποίησαν το 2011, 182 δημόσιες εκδηλώσεις και μέχρι σήμερα (μαζί με την εκδήλωση στο Κιλκίς) το 2012, 151 δημόσιες εκδηλώσεις, προδημοσιευμένες και με δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων.

Στις 15 Οκτ η ΠΕΝΑ θα συμμετέχει με εισήγηση του κ. Παν. Γκιοργκίνη « Η Δικτύωση των Νέων Αγροτών», στο 2ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην Αθήνα.

Στις 26 Οκτ ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα παρακολουθήσει τα συμπεράσματα από πανευρωπαϊκή έρευνα για αυτοαπασχολούμενους, όπως οι επαγγελματίες αγρότες.

Στις 6 Νοε στην Αθήνα η ΠΕΝΑ θα εκπροσωπηθεί σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο με την εισήγηση «Γυναίκες επιχειρηματίες στην ανάπτυξη της Υπαίθρου».

Τέλος Νοε θα διεξαχθεί η ετήσια συνάντηση Νέων Αγροτών Ελλάδος για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων των Νέων Αγροτών για το 2013.

Στις 6 Δεκ αποστολή της ΠΕΝΑ θα μετέχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις Βρυξέλλες, και στο «Βραβείο του πλέον καινοτόμου Νέου Αγρότη».

Στην Zootechnia (5-9/2/2013, Θεσσαλονίκη) η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προτίθεται να δώσει την ευκαιρία σε όσους Νέους Αγρότες επιθυμούν να παρουσιάσουν την Πετυχημένη Αγροτική τους Εκμετάλλευση και να μετέχουν στο Συνέδριο (8/2/2013) για τον σημαντική συμβολή του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Τέλος Φεβ-αρχές Μαρ 2013 η ΠΕΝΑ οργανώνει Επίσκεψη Μελέτης (Study visit) σε ευρωπαϊκή χώρα για ενημέρωση σε συστήματα αγροτικής οργάνωσης.

Η νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς θα μπορεί να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΠΕΝΑ, να οργανώνει αυτοτελώς δικές της δραστηριότητες και να συμμετέχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Κιλκίς για την διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών-μελών της.

Σχολιάστε