My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Είμαι όπως πάντα παρών -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Οι Ελληνες πολιτικοί, δημοσιολόγοι και διανοούμενοι που μέχρι τώρα δεν έχουν βγάλει κιχ για τον ρόλο της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει στις χώρες του Νότου και για τη συμμορία των τοκογλύφων που υποδύονται τους δανειστές, καλό είναι, πριν πιάσουν τα μικρόφωνα και τα laptops τους για να αποθεώσουν τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες και να αναδείξουν την ιδέα του συμβιβασμού, να ρίξουν μια ματιά στην αρθρογραφία των εφημερίδων όλου του κόσμου, στα σχόλια των αναλυτών στα τηλεοπτικά δίκτυα και να εστιάσουν ιδιαίτερα στα σκίτσα των γελοιογράφων και στα μηνύματα που διακινήθηκαν μέσω του Διαδικτύου.

Θα διαπιστώσουν έντρομοι (αν φυσικά είναι στοιχειωδώς έντιμοι) ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο που υπερασπίζονται χωρίς αστερίσκους βάλλεται πανταχόθεν και μάλιστα με σκληρή κριτική. Θα διαπιστώσουν, επίσης, ότι στο στόχαστρο έχει μπει η Γερμανία και η αντίληψη της ηγεσίας της για την Ευρώπη, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη.

Τον τόνο δίνουν οι συσχετισμοί με ιστορικά γεγονότα (συνθήκη Βερσαλιών) που γέννησαν τέρατα, οι συγκρίσεις με το φαιό παρελθόν της μεγάλης αυτής χώρας και οι πυκνές αναφορές ότι αυτό που έγινε ήταν ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα.

Η ηγετική φράξια του αρχικαγκελάριου Σόιμπλε πέτυχε δύο από τους στόχους της (ταπείνωση της Ελλάδας και της κυβέρνησής της, διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ), μετέθεσε στο εγγύς μέλλον τον τρίτο (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), αλλά έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα: κατέστησε τη Γερμανία μισητό παράδειγμα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, αποκάλυψε χωρίς πλουμιστά στολίδια τη στρατηγική επιδίωξή της που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία της γερμανικής Ευρώπης, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την έναρξη της συζήτησης για το αν η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει χωρίς να ηττηθεί κατά κράτος η νεοφιλελεύθερη λογική και, τέλος, προκάλεσε ρήγματα στο μέχρι τώρα συμπαγές μπλοκ της ευρωζώνης, αφού Γαλλία και Ιταλία ξανασκέφτονται τη σχέση τους με τη Γερμανία.

Απολογισμός για την Ελλάδα; Συνθηκολόγηση με επαχθείς όρους. Απολογισμός για τη Γερμανία; Εμπέδωση του κλίματος γερμανοφοβίας σε πολλές χώρες της ηπείρου μας.

Ανάγωγα

«Ονειδος», «ιστορική ατίμωση της Αριστεράς», «έσχατη κατάπτωση», «προδοσία». Με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο Αλέκος Αλαβάνος τη συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους θεσμούς. Η πίκρα και η οργή του πατέρα για τις επιλογές του παιδιού του. Από τη μεγάλη αγάπη στο παθιασμένο μίσος. Ανθρώπινα είναι αυτά. Το αν είναι και δίκαια θα δείξει.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε