My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μια φιλόδοξη Ομάδα Παρέμβασης

Μια νέα κίνηση με φιλοδοξίες και ιδιαίτερη σημασία ενόψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, συστάθηκε στα πλαίσια του Δήμου Κιλκίς, με ιδρυτικά της μέλη σημαίνοντα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και βασικό χαρακτηριστικό τη πολυσυλλεκτικότητα και τη κομματική ανεξαρτησία, αφού τα μέλη της προέρχονται από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα.

Σύμφωνα με τη κίνηση, της οποίας το όνομα είναι ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ (Ο.ΠΑ.Κ.), κύριος στόχος είναι “η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανάπτυξη του δήμου”.

Στη διακήρυξη αρχών, που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπογραμμίζονται τα εξής:

“Επιδίωξή μας είναι:

 • να εντοπίσουμε και να μελετήσουμε τα προβλήματα μικρά και μεγάλα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα στην πόλη μας και εμποδίζουν το Δήμο να προχωρήσει μπροστά ,
 • να ενημερώσουμε και να εμπνεύσουμε τους συμπολίτες μας,
 • να βοηθήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες,
 • να κινητοποιήσουμε τους τοπικούς φορείς, τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Θέλουμε  να συνδέσουμε και να υποκινήσουμε όλες τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας (πολίτες, δημοτικές  και περιφερειακές αρχές, πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς), με στόχο την βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς.

Τα χαρακτηριστικά της ομάδας

Είναι μια ομάδα συμπολιτών :

 • που κινητοποιεί ενεργούς Πολίτες και Πολιτεία.
 • που νιώθει ως πρωταρχικό δικαίωμά της να απαιτήσει την υπέρβαση της γκρίζας καθημερινότητας, 
 • που αποτελείται από ανθρώπους ανήσυχους, ενεργούς, με αγάπη για την πόλη και τους συνδημότες τους, ανθρώπους ανιδιοτελείς, που δεν υπόκεινται σε ταπεινά ελατήρια, που δεν επιδιώκουν να ικανοποιήσουν μικροεγωιστικές φιλοδοξίες. Ανθρώπους που δεν θα κάνουν πίσω στις δυσκολίες, που θα αφιερώσουν γνώση, κόπο και χρόνο προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης.
 • που έχει αποφασίσει ότι η έρευνα, η μελέτη, η προώθηση της λύσης χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν αυτή την πόλη και το Δήμο συνολικότερα, είναι και δική τους υπόθεση. Και είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, να συμπράξουν δυναμικά ως αρωγοί του Κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών στο μεγάλο έργο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς.
 • που δεν θα εμπλακεί σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε θα παίρνει θέση για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. (Για τα θέματα αυτά τα μέλη της Ομάδας μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να εκφρασθούν από τον πολιτικό τους χώρο.) Εμείς δεν θέλουμε ούτε να καταγγείλουμε, ούτε να χειροκροτήσουμε. Θέλουμε απλά να αφιερώσουμε τη γνώση, την εμπειρία μας και όσο χρόνο και κόπο μπορεί ο καθένας από εμάς, ώστε καλύψουμε τυχόν κενά, να συντονίσουμε συναρμόδιους φορείς, να ξεμπλοκάρουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες, να υπερβούμε αγκυλώσεις, να διαμορφώσουμε κοινωνικές συνέργειες με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα, να πείσουμε, να κινητοποιήσουμε και τελικά να συμβάλλουμε στη θετική έκβαση των προβλημάτων.

Οι Αρχές μας είναι:

 • Η απόλυτη διαφάνεια όλων των δραστηριοτήτων και πράξεών μας
 • Η ανεξαρτησία μας από πολιτικούς, οικονομικούς και άλλους θεσμικούς ή μη φορείς
 • Η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου
 • Η προτεραιότητα του κοινού καλού έναντι των προσωπικών συμφερόντων
 • Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος
 • Η προώθηση των συμμετοχικών διαδικασιών

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί πιστεύουμε ότι ακόμα και σε αυτές τις σημερινές δύσκολες, σκοτεινές και εν πολλοίς απογοητευτικές συνθήκες, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας, αρκεί να ενεργοποιηθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Καλούμε τους συνδημότες μας να πλαισιώσουν την Ομάδα Παρέμβασης και να παλέψουν μαζί μας, ώστε αυτό που ίσως φαντάζει απόμακρο, να γίνει μια όμορφη καθημερινότητα.”

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΘΥΜΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΙΒΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΛΑΒΑΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΜΟΥΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΝΑΟΥΜΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΗΛ ΦΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΠΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΤΩ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΕΡΖΕΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΤΡΟΠΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΦΡΕΓΚΙΔΟΥ ΕΛΛΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Σχολιάστε