My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Μια παρέμβαση που έφερε ύβρεις

Παρέμβαση στην υπόθεση της καταγγελίας του Π. Χαικάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, έκαναν ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Με κοινή δήλωσή τους απόψε για την υπόθεση που συνταράσσει τη πολιτική ζωή της χώρας, οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές τονίζουν: 

voudouris-parastatidis-001«Η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα».

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».

Υβριστικές απαντήσεις

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από άλλους ανεξάρτητους βουλευτές που υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με υβριστικές δηλώσεις επιτέθηκαν εναντίον των δυο συναδέλφων τους ρίχνοντας και νέο λάδι στη φωτιά που άναψε απ` το πρωί στο πολιτικό σκηνικό.

Για παράδειγμα ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλεσε τους Παραστατίδη και Βουδούρη “άθλιους, ξεφτιλισμένους και πολιτικάντηδες που εκτελούν συμβόλαια για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ”. Προανήγγειλε μάλιστα ότι οι θιγέντες βουλευτές θα κινηθούν δικαστικά εναντίον των δυο συναδέλφων τους για τα όσα υπονόησαν.

Νωρίτερα, τόσο ο Χρήστος Αηδόνης όσο και ο Σπύρος Λυκούδης είχαν καταφερθεί με υβριστικούς επίσης, χαρακτηρισμούς κατά των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, προαναγγέλλοντας ότι κι αυτοί θα καταθέσουν μήνυση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης μίλησε για «πολιτικά σκουλήκια» και ο κ. Αηδόνης για «άθλιους επαίτες».

Και το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση έβγαλε και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ακραίες αθλιότητες περιφερόμενων καιροσκόπων», τους οποίους δεν πρέπει να “βρεθεί κόμμα που να τους στεγάσει πολιτικά”.

«Ακραίες αθλιότητες όπως αυτές των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο από την άκρατη χυδαιότητα αυτών των δύο», τόνιζε η ανακοίνωση.

Σχολιάστε