My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα νίκης από Κιλκίς

Με μια μεγάλη συγκέντρωση που έστειλε μήνυμα νίκης κι απ` το Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη πρωτεύουσα του νομού μας.

syriza-kilkis-ypopsifioi1

Ο Λ. Λαζαρίδης παρουσιάζει τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ

Στην σχεδόν γεμάτη αίθουσα του Συνεδριακού χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Έφη Αχτσιόγλου.

Πρώτη κατ` αλφαβητική σειρά έλαβε το λόγο απ` τον συντονιστή της ΝΕ Κιλκίς, Λάζαρο Λαζαρίδη, η ως τώρα βουλευτής του κόμματος, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τονίζοντας ότι πριν 2,5 χρόνια το Κιλκίς έστειλε για πρώτη φορά γυναίκα βουλευτή της αριστεράς στη Bουλή.

«Είχα την τιμή να είμαι η φωνή των συμπολιτών μου στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, ανοιχτά και μακριά από λογικές και πρακτικές συναλλαγών και ρουσφετιών πίσω από κλειστές πόρτες», είπε, για ν` αναφερθεί μεταξύ άλλων και σε:

  • διεκδικήσεις των δικαίων αιτημάτων αγροτών και κτηνοτρόφων
  • αγώνες για το περιβάλλον ενάντια στο ξεπούλημά του σε χρυσοθήρες, μέσα από  το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία.
  • υπεράσπιση του δικαιώματός στην υγεία
  • κινητοποιήσεις ενάντια στις διακοπές ρεύματος και στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες.
  • αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών στη βιομηχανική ζώνη και αλλού
syriza-kilkis-ypopsifioi2

Η μικρότερη των υποψηφίων, η 26χρονη Σ. Ψαρρά, στο βήμα

«Σ’ αυτά τα μέτωπα η αριστερά έδειξε ότι θ’ αγωνίζεται πάντα για ιδανικά, παρά τις αντιξοότητες», υπογράμμισε η κ. Αγαθοπούλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Βλάση Αγτζίδη, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη τύχη και ευθύνη για τον ίδιο, που απορρέει απ` τη συμμετοχή του στον συνδυασμό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτωπο δυνάμεων της αριστεράς, που συστρατεύτηκαν μπροστά στη κρίση κι εγώ είμαι ένα απ` τα παραδείγματα αυτή της συστράτευσης», είπε, για να προσθέσει ότι «ο παραδοσιακός χωρισμός των πολιτών σε αριστερούς και δεξιούς έχει απ` τα πράγματα ξεπεραστεί».

Ο κ. Αγτζίδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που τόλμησε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του έναν εκπρόσωπο της προσφυγικής ιστοριογραφίας, καθώς «η δική μας ιστορική αντίληψη ήταν για δεκαετίες αποκλεισμένη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατέληξε δε με αναφορά στο θέμα των μεταλλείων, υπογραμμίζοντας «κάτω τα χέρια απ` την προσφυγική περιουσία».

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο έως τώρα ανεξάρτητος βουλευτής, Θόδωρος Παραστατίδης, τονίζοντας ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου της ανατροπής, με στόχο ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα.

«Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης νιώσαμε στο πετσί μας τη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάνουν λόγο για οικονομικούς δείκτες αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν», είπε, για να προσθέσει:

Η κύρια ομιλήτρια της συγκέντρωσης, Έφη Αχτσιόγλου

Η κύρια ομιλήτρια της συγκέντρωσης, Έφη Αχτσιόγλου

«Οι προσδοκίες του κόσμου απ` τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει απ` τις εκλογές, δεν αφήνουν περιθώρια γι` αποτυχίες. Είμαστε βέβαιοι όλοι ότι ο Αλ. Τσίπρας θ` ανταποκριθεί σ` αυτές τις προσδοκίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε δε την ομιλία του με την διαβεβαίωση ότι όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος αγωνίζονται μαζί για τη μεγάλη νίκη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Πεχλιβανίδης αφού εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση για τη συμμετοχή του στον συνδυασμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, υπογράμμισε:

«Είναι η πρώτη φορά που η αριστερά διεκδικεί τη κυβέρνηση. Μια αριστερά που γνωρίζει από αγώνες και που τώρα καλείται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα».

Στον δικό της χαιρετισμό η μικρότερη της παρέας των υποψηφίων, η 26χρονη Σοφία Ψαρρά, που εντυπωσίασε με την ευχέρεια στο λόγο και τον δυναμισμό της, στη πρώτη της αυτή εμφάνιση ως υποψήφια βουλευτής, αναφέρθηκε στα προβλήματα της νέας γενιάς.

Το κάλεσμα δε που απηύφθυνε στους νέους ήταν «να ψηφίσουν και για τους 100.000 18άρηδες που απέκλεισαν οι κυβερνώντες απ` αυτές τις εκλογές».

Στην ομιλία της, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε αναλυτικά στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και σ` όλα όσα διακυβεύονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «έρχεται ο λαός στην εξουσία, ανακτώντας την αξιοπρέπειά του».

«Πριν υλοποιήσουμε οτιδήποτε έχουμε να κλείσουμε κάποιους λογαριασμούς, αυτούς με τα μνημόνια και την τρόικα», είπε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας «τη συστράτευση όλων απ` τις 26 Γενάρη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

Σχολιάστε