My Twitter Feed

2 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάλι «μισή» η λαϊκή του Κιλκίς -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Δώρα προς το μεγάλο κεφάλαιο» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Καθυστερούν ενισχύσεις από το `17 -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Πάρτε μέτρα για τους μαθητές» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Αρνούνται συνεδρίαση για σχολεία -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Στις σημαντικές πόλεις το Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν;

floridis panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.

ispania-1110Η φωτογραφία δεν είναι ούτε από τη Συρία, ούτε από το Μπαγκλαντές.

Είναι από μια χώρα της Ευρωζώνης, η οποία εσχάτως δέχεται πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία της να απαλλαγεί από τα Μνημόνια. Η φωτογραφία είναι από την Ισπανία, η οποία δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια των δανειστών της για την τεράστια επιτυχία της πολιτικής της. Κατάφερε δηλαδή να πολλαπλασιάσει τις ουρές των πολιτών της στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ…

Αυτό είναι το succes story της όμορφης χώρας της Ιβηρικής. Ουρές στα συσσίτια και ανεργία στο 30%. Οι “Αγορές” όμως πήραν αυτό που ήθελαν. Τα φιλέτα της Ισπανίας πουλήθηκαν “αντί πινακίου φακής”, προκειμένου η χώρα να δώσει εξετάσεις και να εξασφαλίσει ένα πινάκιο φακής για τους πεινασμένους πολίτες της. Η Ισπανία είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο μετά τη Γαλλία (83 εκατομμύρια επισκέπτες) και τις ΗΠΑ (70 εκατ). Η Ισπανία κάθε χρόνο υποδέχεται 61 εκατ. επισκέπτες, διαθέτει βιομηχανία, αγροτική παραγωγή, εξαγωγές. Και οι πολίτες της συνωθούνται εν έτει 2014 στις ουρές, για ένα πιάτο φαΐ.

Κι εμείς εδώ με τα 20 εκατομμύρια τουρίστες, την διαρκή αποβιομηχάνιση, την ερασιτεχνική αγροτική παραγωγή, την ανύπαρκτη πλέον βιοτεχνία, το εμπόριο να διαλύεται, τη ναυτιλία να μη συμμετέχει στην προσπάθεια, “πουλάμε μούρη” στους δανειστές, διώχνουμε το ΔΝΤ, σκίζουμε τα Μνημόνια και ονειρευόμαστε επιστροφή στις προ του 2010 μέρες της απατηλής ευμάρειας, με το πλαστικό χρήμα.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και εξειδικευμένες γνώσεις. Μια ματιά στο κέντρο του Κιλκίς είναι αρκετή για αντιληφθούμε το “μοντέλο ανάπτυξης” της χώρας. Καφετέριες και ταβέρνες είναι η νέα Ιθάκη των επενδυτών. Η 21η Ιουνίου εγκαταλείπει τον εμπορικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε οδό των καφέ. Κομψών και ελκυστικών. Την ίδια ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι δρομολογημένες τρεις(!) νέες ταβέρνες στην πόλη. Λες και στις υπάρχουσες παρατηρούνται ουρές πελατών! Οπως πάμε, σε λίγο διάστημα κάθε οικοδομή θα έχει το καφέ και την ταβέρνα της. Κι εννοείται το δικηγόρο της, το γιατρό της, το μηχανικό, το λογιστή της.

Μ’ αυτά τα ιλαροτραγικά δεδομένα, οι κυβερνώντες ονειρεύονται ανάπτυξη, έξοδο από το τούνελ, γύρισμα σελίδας. Ποιός δουλεύει ποιόν, και μέχρι πότε;

Υ.Γ: Πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται στους βαθύπλουτους που αυξάνονται θεαματικά μέσα στην κρίση. Από 800 έγιναν 1650. Οι 85 απ’ αυτούς έχουν χρήματα όσα ο μισός πληθυσμός της Γης. Οι 85 δηλαδή, έχουν τόσα λεφτά όσα τα 3,5 δισεκατομμύρια! Ασχετο. Αλλά όχι και τόσο.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε