My Twitter Feed

9 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λογοκρισία για τον λαϊκισμό

psara-antaΤης Άντας Ψαρρά.


Είναι συγκινητική η προσπάθεια του ΔΟΛ και κυρίως του ραδιοσταθμού που διαθέτει το συγκρότημα στον πόλεμο κατά του λαϊκισμού.

Μόλις χθες, άλλωστε, ο καλεσμένος τους Πέτρος Τατσόπουλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωποποίηση του λαϊκισμού, η Εβίτα Περόν της Ελλάδας.

Μόλις δε την προηγούμενη ημέρα -μετά τον οχετό Πάγκαλου περί μπολσεβίκων που δολοφονούσαν και φυλάκιζαν τους αντιφρονούντες, όπως περίπου ετοιμάζεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι σταλινικό απολίθωμα κ.λπ.- «έκοβαν» πριν ακόμα αρχίσει την εκπομπή του Μητσικώστα διότι «έθιγε» υποψήφιους δελφίνους της Ν.Δ.

Θίχτηκε ο ραδιοσταθμός από τη σατιρική πεντάλεπτη εκπομπή αλλά φυσικά δεν θίγονται οι έγκυροι δημοσιογράφοι του όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος εκστομίζει: «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς. Νομίζουν ότι θα κάνουν επανάσταση και θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα του 2015 τους κανόνες που ίσχυσαν στη Ρωσία του 1917. Αυτό είναι ψυχασθένεια. Οι άλλοι τουλάχιστον, οι τρελάρες, σηκωθήκανε και φύγανε και κάνανε τη Λαϊκή Ενότητα, τη “Λαϊκή Μαχητική Ενότητα”, και θέλανε να πάνε στο Νομισματοκοπείο να κλέψουν νομίσματα της δραχμής. Ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει ψηφίσει αυτό το ανώμαλο συγκρότημα, το οποίο κυβερνάει σήμερα. Γιατί μίλησε εγγλέζικα; Γιατί νόμιζε ότι ήξερε εγγλέζικα ο κ. Τσίπρας, ένα ιδρωμένο παιδάριο, το οποίο ρούφαγε τη μύτη του γιατί δεν είχε μαντιλάκι και ήταν μπροστά στο θηρίο, τον Κλίντον, το θηρίο της παγκόσμιας πολιτικής και έλεγε βλακείες, του έλεγε “αφήστε τα ελληνικά”, που δεν ήξερε τι τον ρώταγε και γελούσε ηλιθίως…»

Σήμερα βέβαια ο διευθυντής Βασίλης Χιώτης (που κατά δήλωσή του στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ… εξάλλου κι ο γάιδαρος πετάει!) προσπάθησε να μαζέψει τα της καραμπινάτης λογοκρισίας (αυτό ούτως ή άλλως θα ξεκαθαριστεί), χωρίς βέβαια να μπει στον κόπο να ζητήσει έστω ένα συγγνώμη από τους ακροατές για το καθόλου σατιρικό, χυδαίο και αγοραίο υβρεολόγιο του κυρ Θόδωρου.

Τι να περιμένει, όμως, κανείς από τον ραδιοσταθμό που ενώ διαχρονικά ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του μνημονίου, τώρα ανακάλυψε τους συνταξιούχους και τους ανέργους, από τον ραδιοσταθμό που ασχολείται, όπως τα μεσημεριανάδικα, με το τι φοράει η σύζυγος του πρωθυπουργού, αν ο ίδιος ξέρει ή δεν ξέρει αγγλικά, αν είχε σημάδι στον λαιμό, αν λούστηκε με κρύο ιδρώτα κ.λπ.

Τι να περιμένει κανείς από έναν ραδιοσταθμό που συνεχώς επιμένει να αναφέρεται προσβλητικά στις γυναίκες πολιτικούς και υπουργούς που δεν ανήκουν στη Ν.Δ. ή στο ΠΑΣΟΚ με τα μικρά τους ονόματα και τον προσδιορισμό «κυρά». Βέβαια, μια τέτοια κυρά τούς ανάγκασε να μην αναφέρονται πλέον σε λαθρομετανάστες αλλά σε πρόσφυγες και μετανάστες κι αυτό δεν μπορούν ακόμα να το καταπιούν!

Τι να περιμένει κανείς από κάποιους δημοσιογράφους που εξαντλούν το ρεπορτάζ τους στα καφέ του Κολωνακίου και σε πληροφορίες που πάντα προέρχονται από κάπου, από κάποιον και πάντα από τα… μέσα, χωρίς φυσικά ποτέ να αναφέρεται η ακριβής πηγή όλων αυτών των «πληροφοριών».

Είναι απορίας άξιον δε ότι ενώ στα ωριαία δελτία ειδήσεων του σταθμού αναφέρονται γεγονότα της επικαιρότητας, αμέσως μετά -στον σχολιασμό- διαστρεβλώνονται οι ίδιες οι δικές τους ειδήσεις.

Για παράδειγμα, ενώ εκφωνείται η είδηση για την επιστροφή των επίορκων λόγω της μη συνεδρίασης των πειθαρχικών και του νόμου Κατρούγκαλου που αποτρέπει με μία και μόνη καταγγελία ενός προϊστάμενου να αποπέμπεται ο μη αρεστός υπάλληλος, οι σχολιαστές επιμένουν ότι ο Κατρούγκαλος έφερε πίσω τους επίορκους.

Για παράδειγμα, ενώ η είδηση που εκφωνείται είναι ότι μόνο στις μελλοντικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα μειώνεται το συνολικό ποσό, οι σχολιαστές επιμένουν ότι μειώνονται οι συντάξεις πανικοβάλλοντας τον κόσμο.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται πάντα στο όνομα της εγκυρότητας και προπαντός της αποφυγής του λαϊκισμού που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τν σταθμό και μάλιστα ειδικά για τον λόγο αυτό τακτικός τους καλεσμένος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε