My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματική κατάσταση με φάρμακα -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Φραγγίδη -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΣΚ: Λαμπρή επάνοδος γιορτής -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κόβουν το ρεύμα Κιλκισιωτών

Μετά από μια σειρά αναφορών-καταγγελιών Κιλκισιωτών για εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης, η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου και ο γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Λαζαρίδης πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα επίσκεψη στον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς, όπου συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπό του, ενώ από τη συνάντηση απουσίαζε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ.

dei-3-580x386Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε στην υποχρέωση της ΔΕΗ να γνωρίζει (ήδη από την 1/11/2013) ποιοι πολίτες είχαν ενταχθεί στις καταστάσεις των Κοινωνικών και Προνοιακών δομών του Δήμου, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες διακοπές, καθώς και στην ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος, ΔΕΗ) να ενημερώνουν τους καταναλωτές για το εάν και ποιοι δικαιούνται να εισαχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Τόνισε επίσης ότι η ΔΕΗ είναι εκείνη που αποφασίζει για τις διακοπές ρεύματος, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ τις εκτελεί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται και τα εξής:

“Αναγνωρίστηκε ότι η τριμελής επιτροπή (Δήμου, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ) που έχει ορισθεί για να εξετάζει τις επανασυνδέσεις, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μέχρι σήμερα και μοναδική προϋπόθεση για  μια επανασύνδεση είναι ένα απλό e-mail από το Δήμο προς το ΔΕΔΔΗΕ. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι εκπρόσωπος του Δήμου στην τριμελή επιτροπή είναι ο εν αργία δήμαρχος Ε. Μπαλάσκας (!). Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύτηκε για έλεγχο όλων των δικαιολογητικών σε βάθος χρόνου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το εσφαλμένο της διαδικασίας.

Σε έναν νομό σαν το Κιλκίς με το ποσοστό των απλήρωτων λογαριασμών να αγγίζει το 50%, προϊστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών επιδεικνύουν εξαιρετική αναλγησία και εργαζόμενοι παρακάμπτουν την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες τους υπό το φόβο μιας τιμωρητικής απόλυσης. Κι έτσι διαιρώντας, καταφέρνει το κυβερνητικό φέουδο να βασιλεύει.  Οι δε ανακοινώσεις τους περί διεύρυνσης του Κοινωνικού Τιμολογίου δεν μπορούν να εκληφθούν παρά ως ημίμετρα, που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το μοναδικό ουσιαστικό μέτρο για να έχουν όλοι όσοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ηλεκτρικό ρεύμα είναι να γίνει επιτέλους δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι σαφής, κοστολογημένη αλλά και λέει και από πού θα βρεθούν τα χρήματα”.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

  • Να δοθεί σε όλους όσοι είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας, σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 KWH το μήνα ή 3.600 KWH το χρόνο (είναι η ποσότητα που απαιτείται για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της μια οικογένεια).
  • Να δοθεί εντολή σήμερα να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα, με προτεραιότητα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές που λόγω αδυναμίας πληρωμής δεν έχουν ρεύμα.
  • Να καταργηθούν άμεσα οι χαριστικές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα υπέρ των ιδιωτών μεγαλοπαραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. (Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους «Μ.Α.Μ.Κ» και Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος «Α.Δ.Ι.») ώστε να μπορεί χρηματοδοτηθεί το μέτρο αυτό χωρίς την επιβάρυνση των υπολοίπων καταναλωτών αλλά και της ΔΕΗ.

“Η ενέργεια και το νερό αποτελούν κοινωνικά αγαθά που ανήκουν σε όλους μας. Δεν είναι εμπόρευμα, που όποιος έχει το αγοράζει και όποιος δεν έχει το στερείται. Δεν είναι πεδίο πάνω στο οποίο μπορούν να ανθίσουν κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες. Ας μην το επιτρέψουμε”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε