My Twitter Feed

25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κρούσια: Για το νερό και άλλα…

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αιρετούς των δημοτικών ενοτήτων, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε την Παρασκευή 30 Ιουλίου συνεργασία με τους κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, στο δημοτικό κατάστημα Τερπύλλου σε δύο κύκλους, σύμφωνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο δήμαρχος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του παραγόμενου δημοτικού έργου στο ανατολικό τμήμα του Δήμου Κιλκίς δίνοντας έμφαση στο υδροδοτικό δίκτυο των εκατό χιλιομέτρων, οι σωληνώσεις με αμίαντο του οποίου θα αντικατασταθούν με πολυαιθυλένιο από την επόμενη χρονιά.

Στο έργο με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, από τη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών έχουν ενταχθεί με κριτήρια υψηλής πυκνότητας διαρροών και παλαιότητας του δικτύου, οι κοινότητες Αγίου Μάρκου, Αντιγόνειας, Άνω και Κάτω Θεοδωρακίων, Βάθης, Γερακαριού, Επταλόφου, Ευκαρπίας, Ισώματος, Κεντρικού, Μελισσουργειού και Τερπύλλου.

Εκτός από τις προφανείς ωφέλειες στην καλύτερη ποιότητα του παρεχόμενου νερού επισημάνθηκαν ως πλεονεκτικά σημεία του έργου η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και των γεωτρήσεων, η προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων αλλά και η δυνατότητα της σημειακής αποκατάστασης του δικτύου σε περίπτωση βλάβης σε αντιδιαστολή με την κρατούσα κατάσταση όπου για την όποια ζημιά διαπιστώνεται σταματά η τροφοδοσία της υδροδότησης σε όλο τον οικισμό.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια επιχειρήθηκε όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης ο καθαρισμός των δεξαμενών σε πάνω από δέκα χωριά της ορεινής περιοχής ενώ συγχρόνως έχει προγραμματιστεί η αποκατάσταση οδικών τομών από τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου.

Αναφορά έκανε επίσης στην διαχείριση της καθημερινότητας με την καθαριότητα, την παρουσία των μηχανημάτων έργου στην εξυπηρέτηση της αγροτικής οδοποιίας, της υλοτομίας, της πρόσβασης στις κτηνοτροφικές μονάδες, στην συντήρηση του πρασίνου στις κοινόχρηστες εκτάσεις, στην ένταξη περιοχών του ανατολικού Κιλκίς με ανύπαρκτο ή ασθενές τηλεοπτικό σήμα στην ψηφιακή εφαρμογή ‘’Λευκές Περιοχές’’ καθώς και στην εγγραφή αθλητικών δημοτικών χώρων στην ψηφιακή πλατφόρμα ‘’Πέλοπας’’.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή των κοινοταρχών, Τερπύλλου Νίκου Χάσογλου, Αγίου Μάρκου Αθανάσιου Σεφερίδη, Αναβρυτού Σταύρου Καρυπίδη, Αντιγόνειας Θεοφύλακτου Γιαννουλίδη, Βάθης Αναστάσιου Νικολαϊδη, Γερακαριού Σάββα Ανδρεανίδη, Ελληνικού Παναγιώτη Πουλτουρτζίδη, Επταλόφου Παναγιώτη Αμοιρίδη, Ευκαρπίας Νίκου Ανδρεάδη, Θεοδοσίων Λάζαρου Τσαχουρίδη, Ισώματος Σωτήρη Θρήσκου, Κάτω Θεοδωρακίων Αλέξανδρου Ποιμενίδη Κεντρικού Νίκου Ηλιάδη, Κοιλαδίου Γιώργου Μαυροκεφαλίδη, Κοκκινιάς Γιάννη Χατζή, Ποντοκερασιάς Κώστα Αμανατίδη, Τριποτάμου Σάββα Πεχλιβανίδη και Φύσκας Παναγιώτη Γραμματικόπουλου.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και Γιώργος Μπαλάσκας, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης.

Σχολιάστε