My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

“…κοπροκρατούν το μέλλον”

mpogiopoulos-nikos-001Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Η πολιτική ποιότητα των καλών αυτών ανθρώπων που δεν κουράζονται να καταθέτουν κάθε ικμάδα τους για την… σωτηρία του λαού και της χώρας, φαίνεται και από τις διαρροές στις οποίες επιδόθηκαν για τα όσα διαμείφθηκαν κατά την μεταξύ τους συνάντηση – παρωδία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ώρα που οι νυν και οι επόμενες γενιές των συνταξιούχων σφαγιάζονται, τα επιτελεία των «σωτήρων» διαγωνίζονται να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που τα βέλη του βρίσκουν κατάστηθα τον ίδιο, πάντα, στόχο: Την Ελλάδα, το λαό της, τα δικαιώματά του.

Ο Τσίπρας «τους την είπε», απευθύνθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους κατηγόρησε για «θράσος», λένε οι μεν.

Όχι , η Φώφη και ο κ.Πλακιώτάκης ήταν που «του την είπαν» του Τσίπρα, αυτοί ήταν που τον κατηγόρησαν για «θράσος», λένε οι δε.

Ποιο στρατόπεδο,  λοιπόν, «την είπε» περισσότερο, καλύτερα και πιο λεβέντικα (παρουσία και του κ.Λεβέντη…) στο άλλο: Το νυν κυβερνητικό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή το πρώην κυβερνητικό στρατόπεδο των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ;

Αφού επομένως η υπόθεση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν ιδιότυποδιαγωνισμό θράσους, πριν αποδώσουμε το χρυσό μετάλλιο και πριν ανακηρύξουμε νικητή σε αυτό το φεστιβάλ θρασύτητας, ας  πάρουμε μια γεύση των επιδόσεων των διαγωνιζόμενων:

ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ο κ.Τσίπρας απευθύνθηκε στην κυρία Γεννηματά και στον κ.Πλακιωτάκη και τους είπε – σύμφωνα με τους συνεργάτες του – ότι έχουν «θράσος» να μιλούν όταν τα κόμματά τους με τους νόμους της μνημονιακής περιόδου πήραν μέτρα που έκοψαν δέκα φορές τις συντάξεις.

Παρατήρηση 1η: Ο κ.Τσίπρας προφανώς «ξεχνά» ότι την ενδέκατη μείωση συντάξεων (με την αύξηση των εισφορών υγείας κατά 6% και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις) την έκανε ο ίδιος. Τέλος πάντων…

Παρατήρηση 2η: Ποια ακριβώς είναι η σχέση του κ.Τσίπρα με τους προηγούμενους νόμους που καταγγέλλει; Τους νόμους που βαφτίστηκαν «συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έφεραν μέτρα με τα οποία κόπηκαν δέκα φορές οι συντάξεις μήπως θα τους καταργήσει ο κ.Τσίπρας; Μήπως θα τους ακυρώσει; Αφού δεν του αρέσουν, κι αφού κατηγορεί για θρασύτητα εκείνους που τους ψήφισαν μήπως θα τους αλλάξει;

Η απάντηση δίνεται στο Μνημόνιο που έφερε και εφαρμόζει με τόση επιμέλεια ο κ.Τσίπρας. Γράφει το Μνημόνιο του κ.Τσίπρα (ΦΕΚ, αρ. φύλλου 94, 14/8/2015, σελίδα 1020):

«Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012, αν εφαρμοστούν πλήρως, θα βελτιώσουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα  του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος»!

Τόμπολα! Ο Τσίπρας – στα λόγια – κατηγορεί για «θράσος» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που με τους νόμους τους κόπηκαν δέκα φορές οι συντάξεις.

Αλλά – στην πράξη – ψήφισε και επιβάλλει ένα Μνημόνιο στο οποίο δηλώνει ότι θα εφαρμόσει «πλήρως» αυτούς τους νόμους διότι «θα βελτιώσουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα  του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος»!

Ποιος διαφωνεί; Διεκδικεί, ναι ή όχι, το χρυσό μετάλλιο θρασύτητας κάποιος σαν τον Τσίπρα, όταν από την μια καταγγέλλει, στα λόγια, εκείνους που ψήφισαν  τους νόμους που κόβουν συντάξεις, αλλά από την άλλη, στην πράξη, τους ίδιους αυτούς νόμους, σε συνεννόηση με δανειστές και τροικανούς, τους εκθειάζει και τους εφαρμόζει πλήρως;

ΝΔ/ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Τσίπρα ότι αυτός έχει «θράσος», ότι αυτός θέλει να κόψει κι άλλο τις συντάξεις και ότι τα κόμματα της κυρίας Γεννηματά και των κκ.Μειμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη δεν πρόκειται να συμπράξουν σε αυτό.

Η απάντηση για το τι ακριβώς κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το Ποτάμι του Θεοδωράκη, δίνεται στο Μνημόνιο. Γράφει το τρίτο Μνημόνιο που μαζί με τον Τσίπρα ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι (ΦΕΚ, αρ. φύλλου 94, 14/8/2015, κεφάλαιο «Συντάξεις», σελίδες 1020 – 1021):

    Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται:

  • Να προχωρήσουν σε «περαιτέρω μεταρρυθμίσεις (…) με στόχο την επίτευξηεξοικονόμησης (σσ: έτσι αποκαλούν την εξαΰλωση) της τάξης του ¼ του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% του ΑΕΠ έως το 2016»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάμε στην ουσία για νέα αρπαγή ύψους 45 δισ. ευρώ!
  • Να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει «καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα της συνταξιοδότησης πριν από την νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης» που ορίζεται στα 67 έτη ή στα 62 χρόνια μετά από 40 χρόνια δουλειάς, δηλαδή ποτέ!   
  • Στο όνομα  του ψευδεπίγραφου καθεστώτος των «εγγυημένων συντάξεων» να επιφέρουν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει εφευρεθεί στα καταγώγια του νεοφιλελευθερισμού, το λεγόμενο κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης, που θα πορεύεται «με βάση τις εισφορές και βάσει του ελέγχου των πόρων», με βάση «εισοδηματικά κριτήρια» και «εφαρμόζοντας ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών»!
  • Να επιφέρουν «τη σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων το Μάρτιο του 2016»! 
  • Να θεσπίσουν «ισοδύναμα μέτρα για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012 (…)». Δηλαδή τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομες τις περικοπές των συντάξεων με τα μέτρα του 2012, κι αυτοί αποφάσισαν να παρακάμψουν την απόφαση επιβάλλοντας «ισοδύναμα μέτρα» ώστε «νόμιμα και ηθικά» να πάρουν από τους συνταξιούχους ξανά ό,τι θα πρέπει να τους επιστραφεί και ό,τι παρανόμως τους αφαιρέθηκε το 2012!

Ποιος αμφιβάλει; Διεκδικούν, ναι ή όχι, το χρυσό μετάλλιο θρασύτηταςκάποιοι σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (το Ποτάμι και τους υπόλοιπους), όταν από την μια λένε ότι «διαφωνούν» με τις νέες μειώσεις που ετοιμάζεται να φέρει ο Τσίπρας στις συντάξεις, αλλά που μαζί με τον Τσίπρα έχουν ήδη ψηφίσει τις μειώσεις συντάξεων, ψηφίζοντας ένα Μνημόνιο που περιγράφει επ’ ακριβώς εκείνες τις νέες μειώσεις στις συντάξεις με τις οποίες, τάχα, «διαφωνούν»;

Δύσκολη η επιλογή. Σε ποιόν να δοθεί, τελικά, το χρυσό μετάλλιο της θρασύτητας; Το αξίζει περισσότερο ο Τσίπρας; Το αξίζουν περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι υπόλοιποι; Μήπως θα έπρεπε να απονεμηθεί εξ ημισείας σε όλους τους;

Δύσκολη η απόφαση. Μέχρι να δεήσει ο λαός (ο μόνος αρμόδιος δικαιοκρίτης) να την εκδώσει, ας πάρουμε την… βοήθεια του Ελύτη. Αυτά γράφονταν στο «Άξιον Εστί» πριν από 55 χρόνια:

   «Δεν μπορώ,
η αγχόνη τα δέντρα μου εξουθένωσε
και τα μάτια μαυρίζουν.
Δεν αντέχω
και τα σταυροδρόμια που ήξερα έγιναν αδιέξοδα.
Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατούν το μέλλον»

Άρθρο στο enikos.gr

Σχολιάστε