My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

ΚΚΕ: Για το γλέντι στην Κορομηλιά

Για ακόμα μία φορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαιρινό λαϊκό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αλλά και συνταξιούχοι, Έλληνες μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης, γέμισαν τον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορομηλιάς. Άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, διασκέδασαν με ποντιακά, λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια, συζήτησαν τα προβλήματά τους και πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, έκανε ο Κώστας Τσαουσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα που ψήφισε στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα οποία έρχονται σε συνέχεια των όσων αντιλαϊκών μέτρων έχουν ψηφίσει τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «έξοδος από τα μνημόνια για το λαό, δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει σε ισχύ, γιατί νέα μέτρα θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, γιατί η λαϊκή οικογένεια θα συνεχίσει να βλέπει το πορτοφόλι της να αδειάζει και τις κοινωνικές παροχές να μειώνονται».

Σημείωσε, ακόμα, πως ούτε από τη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, ο λαός έχει να περιμένει κάτι καλό, γιατί «δίκαιη ανάπτυξη, σημαίνει μειωμένοι μισθοί, απλήρωτη εργασία, υπερωρίες, εντατικοποίηση, μείωση ή αύξηση των ωρών και των ημερών εργασίας ανάλογα με τα συμφέροντα του εργοδότη, σημαίνει απολύσεις, σημαίνει εργατικά ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα». Ανέφερε, μάλιστα, ότι το Κιλκίς είναι χαρακτηριστική περίπτωση του τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, εξηγώντας πως ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν «αν από αυτή την ανάπτυξη κερδίζουν πραγματικά κάτι».

Τέλος, αναφερόμενος και στις διεθνείς εξελίξεις, εξήγησε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας – FYROM, δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος των λαών της περιοχής, γιατί είναι μια συμφωνία που πραγματοποιήθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι μια συμφωνία που εμπλέκει ακόμα περισσότερο τις χώρες των Βαλκανίων στο κουβάρι των ανταγωνισμών, με άσχημους για τους λαούς εξελίξεις, είναι μια συμφωνία που εμπεριέχει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού.

Σημείωσε ότι όλα τα άλλα κόμματα, από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εγκληματική ΧΑ, αποσιωπούν συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, παράγοντες ανακίνησης ακόμα και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων. «Γι’ αυτό το λόγο», είπε, «όλα τα άλλα κόμματα επικεντρώνουν την κριτική τους μόνο στο ζήτημα ονόματος, αποσιωπώντας την ουσία του ζητήματος».

Ο Κώστας Τσαουσίδης, κάλεσε συνολικά το λαό του Κιλκίς, να σταθεί στο πλάι του ΚΚΕ και να το στηρίξει μέσα και έξω από τη βουλή, να το στηρίξει στα σωματεία, στους συλλόγους, στις πόλεις και στα χωριά, να το στηρίξει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όποτε κι αν αυτές γίνουν, γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό, είναι το μόνο κόμμα που μπαίνει μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για να ανασάνει ο λαός, μάχεται για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας.

Κάλεσε, επίσης, τους παρευρισκόμενους, να συμμετέχουν και στην πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κιλκίς, όπου θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις.

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Σχολιάστε