My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Κιλτιδης: Αφησα τη σιγουρια Κιλκις – ΝΔ

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στον σημερινό ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο βουλευτής του νομού μας, Κώστας Κιλτίδης, υπογραμμίζοντας ότι άφησε “τη σιγουριά του Κιλκίς και της ΝΔ”, κάνει λόγο για ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ. “Αν οι εκλογές γίνουν με τις προδιαγραφές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε δε γνωρίζω αν ο θεός της Ελλάδος μπορεί να δώσει λύση. Πιθανώς μετά την καταστροφή”, λέει σε δραματικούς τόνους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου “αργοπεθαίνει κάθε μέρα”. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Κύριε Κιλτίδη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέτει το τελευταίο διάστημα συνεχώς όρους για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Μήπως έχετε μετανιώσει που στηρίξατε τον Λουκά Παπαδήμο;

– Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο πρόεδρος λειτούργησαν άδολα και ως καταλύτης. Δυστυχώς δεν έγινε κυβέρνηση, ουσία σωτηρίας και με σχήμα μάχης υπό τον κ. Παπαδήμο. Δεν είναι δυνατόν να είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, με 50 μέλη και με προεκλογικά γνωρίσματα. Σ’ αυτόν τον τόπο τελικά τίποτα δε γίνεται όταν πρέπει και όπως πρέπει. Ούτε μετανιώσαμε για το πρώτο βήμα συμμετοχής. Εμείς ζητάμε τα δύσκολα, τον αγώνα, αλλά με συνθήκες δυνητικά σωτηρίας. Τους πολέμους τους κερδίζουν οι έχοντες προϋποθέσεις και φρόνημα νίκης.

 Πόσο χρόνο ζωής δίνετε σε μια κυβέρνηση την οποία κανείς από τους τρεις εταίρους της δε στηρίζει με την ψυχή του;

Αυτή η κυβέρνηση είναι θνησιγενής, θα αργοπεθαίνει κάθε μέρα. Δεν μπορεί να έχει στόχο το βιώσιμο χρέος χωρίς την ανάταξη της χώρας και τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον και, αν αποκτήσει, δε θα ‘χει μέλλον η πατρίδα και ο λαός της.

 Και μετά τις εκλογές, τι; Μήπως κυβέρνηση της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας με τη συνεργασία της ΝΔ με το ΛΑΟΣ;

– Αν γίνουν εκλογές τώρα έχει νόημα ως δεύτερη εκδοχή που μπορεί η ευρεία Κεντροδεξιά με τις ισχυρές και αποτελεσματικές της παρακαταθήκες να δώσει μια κάποια λύση. Αν οι εκλογές γίνουν με τις προδιαγραφές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε δε γνωρίζω αν ο θεός της Ελλάδος μπορεί να δώσει λύση. Πιθανώς μετά την καταστροφή.

– Αναλάβατε το συντονισμό για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΛΑΟΣ. Σε ποια γραμμή θα κινηθεί και ποιες θα είναι οι βασικές του κατευθύνσεις;

– Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη για την εμπιστοσύνη του, στην κρισιμότερη καμπή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Με τις προγραμματικές μας θέσεις, προτείνουμε μια πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής. Λέμε «όχι» στο μεγάλο κράτος της σκλαβιάς, με τις παρασιτικές εμπορικές και παραγωγικές διαδικασίες που διαστρέφουν την ανάπτυξη. Υπάρχει η λύση του άλλου δρόμου, της πραγματικής οικονομίας και ορθής διοίκησης, κατά το μέτρο του πατριωτικού και κοινωνικού παρεμβατισμού του ΛΑΟΣ. Λέμε «ναι» στο ισχυρό κράτος των υπηρεσιών, του ελέγχου και της εποπτείας σε μια κοινωνία εργαζομένων, ιδιοκτητών και δημιουργών. Λέμε «ναι» σε ένα κράτος που μας παρέχει ασφάλεια και ισονομία, καλώντας μας να παράγουμε και με φρόνημα ελευθερίας μας οδηγεί να δημιουργήσουμε, ενδυναμωμένοι από την ελληνική παράδοση και την ορθοδοξία.

 – Να κλείσουμε με τη Θεσσαλονίκη: αποτολμάτε τη μεταγραφή σας στην πρώτη εκλογική περιφέρεια ύστερα από πολλά χρόνια στο Κιλκίς. Γιατί κάνατε αυτό το άλμα και ποιο είναι το βασικό σας στοίχημα για την πόλη;

– Ενσάρκωσα την πολιτική με το είναι μου, δεν υποδύθηκα και δεν υποκρίθηκα ποτέ. Τα συρματοπλέγματα των κομμάτων δε στραγγάλισαν τις ιδέες μου και την άδολη συμπεριφορά μου. Απόδειξη ότι με ωριμότητα διαδρομής, άφησα τη σιγουριά του Κιλκίς και της ΝΔ. Το επίκεντρο της ζωής μου ήταν πάντα η Θεσσαλονίκη και βιωματικός μου χώρος η Κεντρική Μακεδονία. Στοίχημα και πρόταγμα η ταυτότητα του σύγχρονου Θεσσαλονικιού και η αυτοτέλεια της Θεσσαλονίκης από τη Μακεδονία.

Ξανά η ενημέρωση από τις εφημερίδες της πόλης μας, εμείς για την πόλη και όχι η Αθήνα για εμάς. Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για αυτονομία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων με αυτοτελείς τοπικούς πόρους. Ανάκτηση του κυβερνείου στο βορειοελλαδικό χώρο από τη Θεσσαλονίκη. Συμβασιλεύουσα και συμπρωτεύουσα γεωπολιτικά και εκκλησιαστικά. Υποστύλωμα της Θράκης σε κάθε επίπεδο.

Σχόλια
One Response to “Κιλτιδης: Αφησα τη σιγουρια Κιλκις – ΝΔ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Εδώ είναι η περίπτωση όπου οι χιλιάδες Κιλκισιώτες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο του τον κ. Κιλτίδη και τον εξέλεξαν αντιπρόσωπό τους στην Βουλή θα μπορούσαν να του πούν :
    “Η υπόληψη ενός ανθρώπου όπως και η εύνοια, κερδίζεται με πολλές πράξεις και χάνεται με …μία”. ( Τennyson, κορυφαίος Αγγλος ποιητής, 1809-1902).

Σχολιάστε