My Twitter Feed

16 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ικανοποίηση με άνοιγμα Ευζώνων -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

ΕΛΜΕ: Ποιοτικό σχολείο για όλους -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Έφυγε νωρίς ο Μίλτος Ανδρεανίδης -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Ολοκλήρωση νέου Γηροκομείου -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Με τους νοσηλευτές ο Δ. Κυριακίδης -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Διακήρυξη κίνησης με Κιλτίδη -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Εκτόνωση πίεσης σε νοσοκομεία -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αντιπλημμυρικά με 950 χιλ. ευρώ -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

“Η Ελλάδα δεν ανήκει στη γερμανική Ευρώπη”

 

Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως δεν ανήκει στη Γερμανική Ευρώπη”, είπε στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ  Κ. Κιλτίδης, στη συζήτηση του Σ/Ν με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου”. Ο κ. Κιλτίδης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ακούγονται ερωτήματα για το αν θα μείνουμε στην Ευρώπη. «Η Ελλάς κατά την ιστορική καταγραφή, είναι το λίκνο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού”, είπε ο κ. Κιλτίδης και κάλεσε τους κυβερνώντες να πείθουν τους φίλους της πατρίδας και να τρομοκρατούν τους εχθρούς της και όχι τους πολίτες.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο Κιλκισιώτης βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ μίλησε για την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και να διασύρεται ο πολιτικός κόσμος για το 1.000.000€.

Μέμφθηκε τη Ν.Δ., γιατί αρνήθηκε την έρευνα για καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία και γιατί δεν ψήφισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική θέση του ΛΑ.Ο.Σ, που είναι ο κοινωνικός και πατριωτικός παρεμβατισμός.

«Δεν είναι μονόδρομος οι προτάσεις που ακούγονται από την κυβέρνηση και τον εκάστοτε υπουργό. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επαναλαμβάνει, σαν μοναχικός διαβάτης, συνεχώς την πενταετή περίοδο χάριτος και κατόπιν την ανακεφαλαίωση και ολοκληρωτική εξόφληση του χρέους με δόσεις των 10 δις ετησίως», τόνισε χαρακτηριστικά και αφού αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που πρέπει να γίνει με μια περιφερειακή και νησιωτική πολιτική, άσκησε κριτική για τις τροπολογίες που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ζητώντας να αποσυρθεί η πρώτη ως αντισυνταγματική και στη δεύτερη να συμπεριληφθεί και το κούρεμα των δανείων των πολιτών.

 Κάλεσε τους κυβερνώντες να παραιτηθούν, αν φοβούνται να αντιταχθούν και να πουν ότι υπάρχει και άλλο σχέδιο. Ανέφερε δε ως παράδειγμα, τον κ. Ζολώτα, ο οποίος το 1990 κατέστησε το χρέος εθνικό και το έδωσε σε χέρια Ελλήνων πολιτών, διασφαλίζοντας έτσι την εθνική ανεξαρτησία.

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική για τις μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, για το κόψιμο της εξισωτικής ποσού 60.000.000€ από τους φτωχούς γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και για την κατάργηση του Ινστιτούτου Τεχνολογικής και Πολιτιστικής Εξέλιξης Θράκης.

Έκλεισε δε την ομιλία του, απευθυνόμενος προς τους κυβερνώντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δανειζόμαστε χρόνο για να μας καταπλακώσει η φτώχια. Κλέβουμε τη ζωή των επόμενων γενεών. Κλέβουμε τη ζωή των παιδιών μας. Αυτό, όχι μόνο δεν είναι πατριωτικό, δεν είναι τίμιο, δεν είναι καθαρό. Η ιστορία δεν θα σας το συγχωρήσει. Εμείς, οι του ΛΑ.Ο.Σ, συνεπείς και στον πατριωτικό και στον κοινωνικό παρεμβατισμό, δεν είναι δυνατόν να συνυπογράψουμε. Λέμε όχι μόνο ένα μεγάλο ΟΧΙ, αλλά απευθύνουμε μια καταγγελία να εγερθεί αυτή η αίθουσα και την ύστατη στιγμή να δώσει τα μαθήματα που πρέπει και σ’ αυτούς ακόμη εκεί στην Ευρώπη, αν θέλουν να μιλούν για Ευρώπη του πολιτισμού, για Ευρώπη του Ρωμαϊκού, του Χριστιανικού και του Ελληνικού πολιτισμού».

Σχολιάστε