My Twitter Feed

24 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση για το ατύχημα σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Τιμωρητική στάση για παιδιά ΑμεΑ -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

SOS για τη μεταδοτικότητα σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στο νομό -

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεπεράσαμε τα 50 κρούσματα -

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Σινεμά με αστέρια στο “Δ. Ζωηρός”

*Δημοτικό περιφερειακό σινεμά και σε είκοσι χωριά.

Με φυσικό σκέπαστρο τον ουρανό και το φως των αστεριών που τρεμοπαίζει ρίχνοντας τις ασημόχρυσες ανταύγειές του στις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων, η νησίδα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Κιλκίς ξαναβάζει σε κίνηση ξεχασμένα όνειρα και ζωηρές προσδοκίες παλιών γνώριμων και νέων φίλων του σινεμά, εντυπωμένες στο άσπρο πανί της μεγάλης οθόνης.

Στη θέα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’, της μοναδικής αυτής πολιτιστικής κυψέλης μέσα στην πόλη, οι αισθήσεις βρίσκονται καλά ακονισμένες. Ο περιβάλλων χώρος είναι πνιγμένος στο πράσινο με τα γιασεμιά και τους βασιλικούς να συναγωνίζονται στην επικυριαρχία των αρωμάτων.

Οι θέσεις του κοινού, στο υπερυψωμένο ξύλινο δάπεδο, τα φωτισμένα φαναράκια πλάι στα τραπέζια, θυμίζουν υπαίθριο σαλόνι σε ρομαντική γκραβούρα. Οι καλοκαιρινές νύχτες στο ‘’Δημήτριο Ζωηρό’’ χαρίζουν τη δροσερή τους υφή πλεγμένη με τον ασάλευτο ήχο της σιωπής.

Το ανθολόγιο των φετινών ταινιών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στηρίζεται αποκλειστικά σε φρέσκιες, σε ολοκαίνουριες παραγωγές, παράμετρος που θα ενθουσιάσει τους φανατικούς οπαδούς της έβδομης τέχνης.

Η νέα τεχνολογία ψηφιακής προβολής (DCP) που θα χρησιμοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στο θερινό σινεμά, εκτός από καλύτερη ποιότητα εικόνας, ήχου και έντασης χρωμάτων, προσφέρει το προνόμιο της κυκλοφορίας ταινιών πρώτης προβολής.

Από την ψηφιακή μηχανή από τις 3 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου θα περάσουν σαράντα επτά προβολές με παιδικές ταινίες και κινούμενα σχέδια που λατρεύουν να βλέπουν τα παιδιά αλλά και με κωμωδίες, περιπέτειες και δραματικές κομεντί που έχουν αριστουργηματική σκηνοθετική πλοκή για τους ενήλικες.

Ο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ φέτος έχει το μονοπώλιο στις οσκαρικές ταινίες της τελευταίας κινηματογραφικής σοδειάς, σε βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με γλυκόπικρη γεύση, που προκάλεσαν συγκίνηση και διθυραμβικές κριτικές στο ελληνικό και παγκόσμιο στερέωμα. Ελληνικές και ξένες παραγωγές, διεθνείς συμπαραγωγές που το κοινό υποδέχθηκε με θέρμη θα βρουν φιλοξενία στην φροντισμένη γωνιά του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.

Η ασφάλεια των πολιτών από τους κινδύνους που εγκυμονεί ο Covid -19 προέχει και φέτος και για το λόγο αυτό θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την ασφαλή ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και για να μη στερηθούν την προβολή ταινιών της αρεσκείας τους ακολουθείται το μοτίβο των περισσότερων προβολών, ενίοτε και των διπλών προβολών.

Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει σταθερή στα 3 ευρώ, με δωρεάν είσοδο σε μακροχρόνια άνεργους και ΑΜΕΑ.

Για την αποφυγή συνωστισμού εισιτήρια θα πωλούνται και στο Τμήμα Πολιτισμού τις ημέρες των προβολών έως τις 14:00 (τηλ. επικοινωνίας 23413 52209, 52210).

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ προσκαλεί όλους τους φίλους του στο επισκεπτήριο της έβδομης τέχνης, στις έναστρες νύχτες, εκεί που τ’ όνειρο μυρίζει γιασεμί.

Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος σε είκοσι χωριά

Το κύμα υποστήριξης που δέχθηκε από τους πολίτες η παρθενική έξοδος του θερινού κινηματογράφου στην Περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς το 2020 δικαιώνει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής και την ενθαρρύνει να συνεχίσει την αποκεντρωτική της προσπάθεια στον πολιτισμό και μέσα από το πρίσμα της έβδομης τέχνης.

Ο Περιφερειακός Θερινός Κινηματογράφος θα ταξιδέψει φέτος σε είκοσι οικισμούς με δύο παράλληλες προβολές ταινιών για παιδιά και για όλη την οικογένεια οι οποίες προσφέρονται δωρεάν.

Οι ‘’Σκανταλιάρηδες’’ τα ξωτικά που σκαρφαλώνουν στην επιφάνεια της γης για να ανακαλύψουν τη ζωή θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά ενώ η δεύτερη επιλεγείσα ταινία είναι η ‘’Ευτυχία’’ που εξιστορεί τη ζωή και τα πάθη της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Με ώρα έναρξης στις 21:00 και στις 22:30 οι διπλές περιφερειακές κινηματογραφικές προβολές έχουν προγραμματιστεί σε:

Ευκαρπία 7 Ιουλίου, Βαπτιστή 9 Ιουλίου, Ακρίτα 18 Ιουλίου, Χέρσο 20 Ιουλίου, Βάθη 23 Ιουλίου, Άγιο Χαράλαμπο 24 Ιουλίου, Τέρπυλλο 25 Ιουλίου, Νέο Αγιονέρι 27 Ιουλίου, Γαλλικό 30 Ιουλίου, Μάνδρες 31 Ιουλίου, Νέα Σάντα 3 Αυγούστου, Σ.Σ.Μουριών 6 Αυγούστου, Καμπάνη 7 Αυγούστου, Επτάλοφο 12 Αυγούστου, Πεδινό 13 Αυγούστου, Δροσάτο 16 Αυγούστου, Μικρόκαμπο 28 Αυγούστου, Πλαγιά 29 Αυγούστου, Αμάραντα 30 Αυγούστου και Νέο Γυναικόκαστρο 14 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε