My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Καλεσμα για συμπορευση των γιατρων του νομου

Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί όλους τους γιατρούς του νομού Κιλκίς “σε κοινή προσπάθεια και συμπόρευση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για μια λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των ασθενών, στην ποιοτική λειτουργία και την ικανοποιητική αμοιβή των λειτουργών υγείας”. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι
στηρίζει τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ της 6ης Νοεμβρίου 2011:
· για ένα σύστημα ασφάλισης στο οποίο ο ασφαλισμένος θα έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού 
· ελεύθερη ένταξη των ιατρών στο νέο φορέα (ΕΟΠΥΥ) με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο (Π.Δ.127/2005) 
· γενική συλλογική σύμβαση του ΠΙΣ με τον ΕΟΠΥΥ 
· ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία σε όλους τους μη συμβεβλημένους με τον φορέα ιατρούς.

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο & όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας και δίνει την μάχη ενάντια σε όλες τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ που προσπαθούν να εκβιάσουν και να εκφοβίσουν με στυγνό και απαράδεκτο τρόπο, κυρίως τους ιατρούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ευτελίζοντας έτσι τους ιατρούς και τους ασφαλισμένους.
Με αφορμή τις διαδοχικές ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ αρχικά την 21.12.2011 και ακολούθως την 27.12.2011, με τις οποίες επιχειρείται να εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο 262 ΦΕΚ στις 16.12.2011, ο κύριος Βουδούρης προσπαθεί να εκβιάσει και να εκφοβίσει με ωμό και αναίσχυντο τρόπο τους ιατρούς όλης της χώρας, λέγοντας ότι δεν θα είναι ελεύθερη η συνταγογράφηση για αυτούς που δεν θα δηλώσουν ότι θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. 
Βεβαίως ξεχνά ότι ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει πολλές φορές τους εκπροσώπους του ΠΙΣ και όλου του ιατρικού κόσμου για το αντίθετο. Επίσης, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2011 περί ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι οι ιατροί που θα επιλέξουν να μην συμβληθούν με τον νέο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ), θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας, αφού πρώτα πιστοποιηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα. 
Στην εκπνοή του 2011 και λίγες ημέρες προ της υποτιθέμενης επίσημης έναρξης του ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Υγείας οδηγεί στον αφανισμό τον αυτοαπασχολούμενο ελευθεροεπαγγελματία ιατρό ζητώντας του την υποδούλωσή του και την θυσία του. Καταγγέλλουμε την πολιτική που ασκείται στο χώρο της υγείας με τόση προχειρότητα, χωρίς σχέδιο, γνώση και αυτοσχεδιασμούς εφαρμογής μέτρων στο χώρο της Π.Φ.Υ. 
Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς και διοικητικούς παράγοντες να σταματήσουν την πολιτική του εμπαιγμού και τις προκλητικής τακτικής, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας, έναντι των λειτουργών της υγείας και των άγρια φορολογούμενων ασφαλισμένων πολιτών. 
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε όρθιοι και θα στηρίξουμε την αξιοπρεπή λειτουργία τόσο του μισθωτού ιατρού όσο και του αυτοαπασχολούμενου συναδέλφου μας, αλλά πάνω από όλα θα αγωνισθούμε ώστε, ο κάθε ασφαλισμένος συμπολίτης μας, να έχει την περίθαλψη που του αρμόζει και για την οποία έχει προπληρώσει όλες τις ασφαλιστικές του εισφορές, και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τα σχέδια του κου Λοβέρδου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να παραδώσουν στα καρτέλ της υγείας ιατρούς και ασφαλισμένους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

                                                                                                             Συλλυπητήριο

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του φαρμακοποιού Λιάρα Σωτηρίου στην οικογένειά του. Αποφασίζει να παραστεί με αντιπροσωπεία του στη νεκρώσιμη ακολουθία και αντί στεφάνου να προσφέρει το ποσό των 50€ στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, στη μνήμη του εκλιπόντα.

Σχολιάστε