My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Αιμοδοσία στην Αντιπεριφέρεια -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Κλειστά 5 λύκεια ένεκα κόβιντ -

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Σοκ και δέος με τα 80 κρούσματα! -

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Έργα 7 εκατ. ευρώ μέσω ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Επαναλειτουργεί η προαστιακή γραμμή -

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Συνεργασία Nescafé με Staramaki -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Συνεχίζονται τα ράπιντ τεστ -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

“‘Οχι μεταφορά της Λαϊκής Γουμένισσας -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Καθαρά Μητσοτάκη

Του Στέλιου Κούλογλου.

Το ΕΣΥ στην Αττική βουλιάζει μέρα με μέρα. Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε οξυγόνο. Ασθενείς με covid στοιβάζονται με ασθενείς ύποπτους για covid, οι τελευταίοι με ασθενείς μη covid. Διασωληνωμένοι με κοροναΙό δίπλα σε περαστικούς που φέρνει το ΕΚΑΒ. Τουρλού τουρλού, όλες οι κατηγορίες. Kαι είναι πλέον επίσημο ότι γίνεται της ..Θεσσαλονίκης: επιλογή ποιος θα γίνει προσπάθεια να ζήσει και ποιος ή ποια θα αφεθεί να πεθάνει.

Η μόνη ουσιαστική αντίδραση θα ήταν να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Η κυβέρνηση τους έκανε τη χάρη να τα εξαιρέσει από την περίθαλψη ασθενών με covid, ήδη από την αρχή της πανδημίας. Παρότι η αντιμετώπιση περιστατικών covid, τουλάχιστον όσων δεν απαιτούν ΜΕΘ και εντατικολόγους, είναι σχετικά απλή υπόθεση.

Ενώ στη Θεσσαλονίκη άνθρωποι πέθαιναν ατάιστοι, 45 κιλά και μέσα στα σκατά, το υπουργείο Υγείας εδέησε να συνεργαστεί (το ονόμασε επιστράτευση αλλά ήταν προπαγάνδα) με 2 κλινικές-κουφάρια. Το ένα είχε να πληρώσει το νοσηλευτικό προσωπικό του μερικούς μήνες. Και ύστερα εγκατέστησε έναν γιατρό-τροχονόμο στο Ιπποκράτειο, που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική, να αποφασίζει ποια μη covid περιστατικά θα πάνε στα ιδιωτικά. Προφανώς τα πιο ελαφρά, όπως έγινε και στην Αθήνα πρόσφατα, που οι ασθενείς έπρεπε να είναι απύρετοι, να μην έχουν πίεση κλπ. Γενικώς λίγο πριν ξεκινήσουν τζόκινγκ το πρωί.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν δίστασε να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους μεταθέσει σε ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες ξεκίνησε να συνεργάζεται. Λες και περισσεύουν στα Δημόσια νοσοκομεία. Αφού οι ιδιωτικές θα αποζημιωθούν και μάλιστα γενναιόδωρα -τα νοσήλια που θα τους πληρώσει το Δημόσιο τα διπλασίασε πέρυσι- γιατί να μην προσλάβουν έκτακτο προσωπικό; Γιατί δεν επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές, έστω και στο και πέντε;

Η απάντηση είναι η «αντίληψη καθεστώτος« της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, που δεν θέλει δημόσιο σύστημα υγείας και αγαπά τα ιδιωτικά, αντίληψη που κρύφτηκε πίσω από τις μάσκες της πανδημίας. Είναι η ιδεολογία του πριγκιπάτου, όπου ο πρίγκιπας και η ακολουθία του μπορούν να συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους κοινούς θνητούς: να σουλατσάρουν στην Ικαρία ή την Πάρνηθα, να εμβολιάζονται πρώτοι, να κάνουν πάρτι στον ΕΟΔΥ και βόλτες στο Ζάππειο, την ώρα που η ηγεσία της Αστυνομίας πιέζει «τα όργανα» να πλακώνουν στα πρόστιμα τους κοινούς θνητούς.

Να ξυλοφορτώνουν ή να πατούν πολίτες με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τους, να κάνουν το νονό σε βαφτίσια που απαγορεύονται για τους άλλους Χριστιανούς και να το διαφημίζουν κιόλας!

Η ελληνική μεταπολιτευτική δεξιά κουβαλούσε πολλά κουσούρια αλλά τέτοια περιστατικά χυδαιότητας δεν είχαν σημειωθεί -και δεν θα μπορούσαν- ούτε επί Καραμανλήδων της «λαϊκής δεξιάς», ούτε βεβαίως επί Ράλλη, ούτε καν επί Σαμαρά. Υπήρχε κάποιο φιλότιμο και κάποια έγνοια για την κοινωνία και τις αντιδράσεις της. Είναι φαινόμενα καθαρά Μητσοτάκη.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε