My Twitter Feed

15 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

Η μνημονιακή συμμαχία…

tsaousidis-klearxos-001…απέκτησε Αλτσχάιμερ.

Του Κλεάρχου Τσαουσίδη.


Ζούμε μέρες δύσκολες. Παρά την προσπάθεια των ντόπιων και διεθνών μεσιτών του νεοφιλελευθερισμού να πείσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι εγχώριο και οικονομικό, η ξεκάθαρη πλέον κατάσταση δείχνει πόσο διεθνές και βαθύτατα πολιτικό είναι.

Αυτό που αναμφισβήτητα ισχύει είναι ότι η σύγχρονη διεθνής Ακροδεξιά, ο πολιτικός βραχίονας του άνευ ορίων και άνευ αρχών νεοφιλελευθερισμού, χρησιμοποιεί την ελληνική οικονομική δυσπραγία ως μέσο ανατροπής τής μοναδικής αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη, που εκλέχτηκε δημοκρατικότατα πριν από περίπου τρεις μήνες.

Το πρελούδιο αυτής της πρακτικής το ακούγαμε πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όταν η ολοφάνερη κατάρρευση του μνημονιακού τόξου των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου γινόταν προσπάθεια να περάσει σαν μια ολιγόμηνη παρένθεση στην πολιτική Ιστορία της χώρας.

Μετά τις εκλογές και με εμπροσθοφυλακή το πλέον ακροδεξιό τμήμα της άλλοτε κραταιάς Νέας Δημοκρατίας, και εφεδρεία το Ποτάμι, μόρφωμα της μιντιοκρατίας, οι ηττημένοι μνημονιακοί στήριξαν όλες τις ελπίδες τους στους δανειστές και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους στην Ε.Ε. για να καταστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ μια «αριστερή παρένθεση».

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, με κορυφαίες τις πλήρως απαξιωτικές για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Τσίπρα που εκστόμισε διαδοχικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι και πλήρως αποκαλυπτικές για την ολοφάνερη πρεμούρα των νεοφιλελεύθερων αφεντικών να τσακίσουν την κυβέρνηση και κατά συνέπεια τον ελληνικό λαό με μέτρα παρόμοια με αυτά τα οποία συνομολογούσαν με τον ουρανοκατέβατο υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκα Χαρδούβελη.

Άλλα λόγια…

Όσο και να ψάξει κανείς σε ανακοινώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. και των κυρίαρχων κυβερνήσεων, δεν θα βρει λέξη, π.χ., για τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας ή τα όσα θεσμοθετούνται στις βαλτικές χώρες. Έτσι, τα κόμματα που ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε πριν από μόλις ένα τρίμηνο βγαίνουν με περισσή αναίδεια και επιχαίρουν για τις δυσκολίες που οι πάτρωνές τους φυτεύουν στο ελληνικό έδαφος.

Μια ενέργεια θεμιτή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση δηλαδή διαθέσιμων κεφαλαίων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκάλεσε την εξέγερση δημάρχων και περιφερειαρχών που εκλέχτηκαν με τη συμμαχία Ακροδεξιάς, Δεξιάς και «Σοσιαλδημοκρατίας». Προφανώς, θεωρούν ότι μια κατάρρευση της κεντρικής κυβέρνησης, που είναι ο βασικός χρηματοδότης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αφήσει στο απυρόβλητο τα οικονομικά των γαλαζοπράσινων δήμων.

Έτσι, μόνο γέλια και θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι «(…) αφού έκαναν, ουσιαστικά, εσωτερική στάση πληρωμών, αφού παίζουν με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα δείχνουν με ακόμη πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο)»!

Τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων; Μήπως θυμούνται τι «πέτυχε» ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τα αποθεματικά τους; Αφού τα μετέτρεψαν εν κρυπτώ σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα πέταξαν μετά στην κρεατομηχανή των δανειστών, εξαφανίζοντας πάνω από το ένα τρίτο της αξίας τους!

Το γαλάζιο σκοινί

Ο ευφυέστατος εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης σε ανακοίνωση του μας ενημερώνει ότι «(…) οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεύτερη ΠΝΠ σε λιγότερο από 100 ημέρες!». Πάει καλά το παιδί; Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Μήπως μπορεί να ρωτήσει τους προκατόχους του (Μισέλ κ.ά.) με πόσες ΠΝΠ πορεύτηκε το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα;

Από κοντά κι η… ΓΣΕΕ. Αγωνιά για τις επόμενες γενιές η άφωνη για όλα τα εργασιακά προβλήματα πράσινη ηγεσία του κ. Παναγόπουλου.

Η ουσία του πράγματος περικλείεται σε ένα δίλημμα: προηγείται ως εθνικό ζητούμενο η πληρωμή των κουτσουρεμένων συντάξεων και των βασικών αναγκών νοσοκομείων και σχολείων ή η καταβολή ακόμη μιας δόσης του φουσκωμένου από τους μνημονιακούς δούλους χρέους;

Μήπως κάποιοι άρχοντες των ΜΜΕ, «διακινητές» καυσίμων στα διεθνή ύδατα ή κρατικοδίαιτοι «εθνικοί» εργολάβοι μπορούν να δανείσουν την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις προνομιακές τους σχέσεις με δημάρχους και περιφερειάρχες; Μόνο αυτά που αποδεδειγμένα έχουν καταθέσει σε τράπεζες της Εσπερίας θα έφταναν για να αναπνεύσει η χώρα και να βγάλει τη θηλιά από τον λαιμό.

Τώρα, αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του πούρου αγωνιστή γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, αλλά «τι να κάνουμε»! Μ’ αυτά που λένε, θα σηκωθεί από το μαυσωλείο ο Βλαντίμιρ Ίλιτς… Ο οποίος προφανώς δεν είχε πάρει την άδεια του κ. Κουτσούμπα για τη ΝΕΠ (Νέα Οικονομική Πολιτική).

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε