My Twitter Feed

2 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Είμαι όπως πάντα παρών -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η μεγάλη ώρα της Κεντροαριστεράς

Γράφει ο Γιώργος  Φραγγίδης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς – μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.

Η πιο μεγάλη ώρα για τον κατακερματισμένο και πολύπαθο τα τελευταία χρόνια χώρο της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού Κέντρου, Σοσιαλδημοκρατίας έχει φθάσει. H ώρα να ξανασυναντηθούν οι μεγάλες δυνάμεις του προοδευτικού ρεύματος. Η ώρα της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Η ώρα της πρόκλησης του δημοκρατικού χώρου και της πρόσκλησης του κάθε προοδευτικού πολίτη.

H  ώρα της  διαμόρφωσης ενός ισχυρού πλειοψηφικού Κινήματος με δυνατή φωνή και φιλοευρωπαϊκό στίγμα  που μπορεί να καταλήξει στην προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Για να  συμβεί αυτό απαιτούνται όμως τρεις  προϋποθέσεις.

ΕνότηταΔιεύρυνσηΑνανέωση. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.

Ενότητα. Το φυσιολογικό θα ήταν να προηγηθεί η θεσμική συγκρότηση του νέου φορέα και να ακολουθήσει η εκλογή αρχηγού και όχι το αντίστροφο. Η ανοιχτή όμως διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για το νέο ξεκίνημα. Δεν αρκεί όμως.  Πρέπει και στο τέλος αυτής της διαδρομής να είμαστε και πάλι μαζί ενωμένοι σα μια γροθιά. Όχι σαν ανταγωνιστές αλλα σαν συνιδρυτές για την δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Διεύρυνση. Οι πολλές υποψηφιότητες δεν διαιρούν, αλλά αντίθετα  πολλαπλασιάζουν δυνάμεις και αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια των αποκλεισμών. Κάθε άλλο. Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων ώστε με την μαζική συμμετοχή των πολιτών να πετύχουμε την αναγέννηση της παράταξης και την ανάδειξή της σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Μακριά από προσωπικούς καιροσκοπισμούς, με μιά πολιτική ηθική, με κινήσεις και πρακτικές που θα προσελκύουν και δε θα αποδιώχνουν τους πολίτες.

Αν θέλουμε όμως  να πετύχουμε την αλλαγή των συσχετισμών και του πολιτικού χάρτη χρειάζεται κάτι βαθύτερο και κάτι ουσιαστικότερο. Χρειάζεται μια μεγαλύτερη ανατροπή.

Τρίτη λοιπόν προϋπόθεση είναι τα χαρακτηριστικά πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

Μια λέξη ακούγεται στις καθημερινές συζητήσεις με τους  πολίτες. Ανανέωση. Ένας νέος άνθρωπος να βγει μπροστά. Χωρίς να ακυρώνεται η πολιτική διαδρομή και προσφορά κανενός, είναι η ώρα να τολμήσουμε και να αναδείξουμε στην ηγεσία του νέου φορέα έναν νέο άνθρωπο.

Όχι μόνο ηλιακά αλλά και από πλευρά νοοτροπίας και προσέγγισης. Ένα πολιτικό στέλεχος που συμβολίζει τη νέα σελίδα του χώρου, που θα ενσαρκώνει τα οράματα της νέας γενιάς,  με ευρωπαϊκή εμπειρία και προσήλωση στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας.

Μια νέα φωνή που δε θα ακολουθήσει την πεπατημένη του παρελθόντος αλλά θα φέρει ένα νέο ήθος και ένα νέο ύφος.

Είναι η ώρα να πάμε ένα βήμα μπροστά. Να τολμήσουμε, να αλλάξουμε, να ανανεωθούμε.

Για να γίνει και πάλι  η Δημοκρατική Παράταξη, πρωταγωνιστής.

Για να φύγουμε από τα μικρά κόμματα των στελεχών  και των ”μηχανισμών” του σήμερα, και να πάμε  με το λαό της παράταξης,  στην Παράταξη που υπάρχει στην κοινωνία.

Για να   ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

 

Σχολιάστε