My Twitter Feed

8 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΛΣ για τη συνεδρίαση του ΔΣ

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για το ζήτημα της δημιουργίας κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Κιλκίς, από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

faxouridis-giannis1“Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη 2016, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Κιλκίς, ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων που έχει υπογράψει με την ΕΕ, τα οποία στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, και στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται η δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» και στο νομό Κιλκίς.

Ανέδειξε ότι η αιτία των ροών των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας βρίσκεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στη Συρία, στη Βόρεια Αφρική, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των περιοχών αυτών.

Επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικοί παράγοντες και βουλευτές συγκαλύπτουν αυτή την αιτία, όπως συγκαλύπτουν και τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες προβλέπουν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία προβλέπουν καταστολή, επαναπροώθηση και εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του νομού, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον πραγματικό ένοχο, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του κατέθεσε το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης:

             Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.

             Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

             Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών-μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν.

             Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

             Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση-υποδοχή-περίθαλψη-φιλοξενία-μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

             Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.

             Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω ο Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με την οποία συντάσσονται οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων. Τόνισε ότι ποτέ η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμφώνησε με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, αφού εκτός των άλλων δε ρωτήθηκε και ποτέ γι’ αυτό, ενώ σχολίασε ότι ο Δήμαρχος στοιχίζεται με τη γραμμή του Πρωθυπουργού περί «εθνικής ενότητας» και «εθνικής στρατηγικής» την ώρα που γνωρίζει ότι υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.”

Σχολιάστε