My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Η δημοκρατια του κ. Μανιατη

Την αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά τη χώρα, σε κάθε της μορφή, την έχουμε εδώ και καιρό …καραεμπεδώσει. Έτσι, δεν μας εξέπληξε το νέο δείγμα που μας πρόσφερε απλόχερα χθες ο δαχτυλοδεικτούμενος πλέον απ` τη τοπική κοινωνία κ. Μανιάτης. Εκεί που θέλουμε να σταθούμε εμείς, είναι στα άλλα δείγματα που μας έδωσε για το πως εννοεί τη δημοκρατία και ειδιαίτερα την συμμετοχική εκδοχή της,  που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του κόμματός του.

Θα το κάνουμε, αφού παρακάμψουμε τη περίφημη “δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου προκήρυξης του Διεθνούς διαγωνισμού”, στην οποία αναφέρεται ο υφυπουργός. Όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας στο Συνεδριακό, άκουσαν τον Θανάση Βαφειάδη να την κονιορτοποιεί.

Εμείς θα σταθούμε στην “εκτενή διαβούλευση” υπό την προεδρία του, “ανάμεσα στους θεσμικούς εκπροσώπους του Κιλκίς (Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφέρεια, κ.ά)”. Δείγμα δημοκρατικότητας, πρώτον: Ξέρουμε ότι σ` αυτό το “κ.ά” δεν συμπεριλαμβάνονταν κανένας εκπρόσωπος φορών που αντιδρούν στα μεταλλεία. Ούτε καν της Μητρόπολης Κιλκίς.

Πάμε παρακάτω: Για να μας δείξει ο κ. υφυπουργός ότι θα υπάρξειη μέγιστη δυνατή διαφάνεια” στην σύμβαση με τον ανάδοχο, μας διαβεβαιώνει ότιθα εξετασθεί και θα επικυρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων”. Τώρα, μάλιστα! Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να κοιμάται ήσυχος: οι εκπρόσωποί μας θα πράξουν κατά συνείδηση κι όχι ως επιτάσσουν άλλοι (κόμμα, συμφέροντα, πολιτικές συγκυρίες κλπ)!

Όμως, ο κ. Μανιάτης μας καθησυχάζει και για τη συνέχεια: Με “επιλογή των προσώπων από τους ίδιους τους θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας του Κιλκίς, θα χρηματοδοτηθεί η διαρκής λειτουργία Ειδικής Επιτροπής Επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων, γεωλόγων, μηχανικών μεταλλείων, κ.ά.)”, η οποία “θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο της τοπικής κοινωνίας, παράλληλα και δίπλα στις θεσμικές εκπροσωπήσεις της Πολιτείας”, μας λέει.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:  Η περίφημη Επιτροπή θα συσταθεί από τους ίδιους θεσμικούς εκπροσώπους, δηλαδή απ` αυτούς που πήραν μέρος στη περίφημη σύσκεψη της 19ης Ιανουαρίου στην Αθήνα. Ο δε ρόλος της θα είναι συμβουλευτικός κι όχι βέβαια αποφασιστικός, αφού αυτός επαφίεται στις “θεσμικές εκπροσωπήσεις της Πολιτείας”.

Να τη χαίρεστε την δημοκρατία σας κ. Μανιάτη, αντιπροσωπευτική τε και συμμετοχική! Καληνύχτα σας!

 

                                                                                                                                                                                            Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχόλια
2 Σχόλια to “Η δημοκρατια του κ. Μανιατη”
  1. Ο/Η nitro λέει:

    Ο κ. Ζαφειράτος στην αρχική τοποθέτηση του, πριν πάρει το λόγο ο κ. Δημητριάδης , ανέφερε τη δέσμευσή του Υπουργού (αν πει όχι το δημοτικό συμβούλιο κηρύσσετε άγονος ο διαγωνισμός);

  2. Ο/Η Kilkis24 λέει:

    Το είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λάζ. Λαζαρίδη.

Σχολιάστε