My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Εξώδικος φαρμακοποιών σε ΕΟΠΥΥ

FarmakeioΣε εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς δεν έχει εξοφληθεί ακόμη ο  μήνας Οκτώβριος, προς τους φαρμακοποιούς, παρά την λήξη από τις 10 Ιανουαρίου, της συμβατικής υποχρέωσης του Οργανισμού για εξόφληση εντός 60 ημερών.

Ο Φαρμακευτικός Κλάδος επισημαίνει ότι η αποπληρωμή των οφειλομένων, αποτελεί δικαίωμα όλων των παρόχων Υγείας .

Σχετικά με την εξόφληση παλαιών και τρεχουσών οφειλών και το ποσοστό έκπτωσης , προς τους παρόχους υγείας, τονίζεται πώς η εξόφληση μέρους των παλαιών χρεών των φαρμακοποιών, έγινε με νομοθετική ρύθμιση (ν. 4038/2012) που αφορούσε όλους τους παρόχους Υγείας. Ωστόσο, οι Φαρμακοποιοί ήταν οι μοναδικοί οι οποίοι τεχνικά ήταν έτοιμοι προς πληρωμή , διότι η όλη διαδικασία (υπογραφή δηλώσεων και αποδοχή έκπτωσης ) είχε ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση είχε ήδη γίνει από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασία Συνταγών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι κανείς άλλος πάροχος δεν είχε ενδιαφερθεί να προετοιμάσει τεχνικά την διαδικασία πληρωμής του και να αποδεχθεί οποιαδήποτε έκπτωση.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει για μια ακόμη φορά πως οι φαρμακοποιοί  αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους και να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Οι Φαρμακοποιοί αναμένουν από την Πολιτεία και τον ΕΟΠΥΥ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Σχολιάστε