My Twitter Feed

17 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ψηλά ο ιός, χαμηλά τα εμβόλια -

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα είπαν όλα για την Υγεία -

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη Τούμπα το νέο Ειδικό Σχολείο   -

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμβαθύνεται η σχέση με Λύση -

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Μείωση 5% στα τέλη -

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021

Ήλθε ο Ψηφιακός Συμπαραστάτης -

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι συμβαίνει με τον ιό στη Παιονία; -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

“Ερημοποίηση νομού σε υποδομές” -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Εξανέστη από το… βήμα του twitter

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Με απανωτά tweets ο διευθυντής του «Βήματος» κατήγγειλε το υπ. Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στα επαρχιακά νοσοκομεία και τη διαχείριση της πανδημίας από… άσχετους.

Το περίεργο δεν είναι που ο διευθυντής μιας εφημερίδας, έστω και φιλοκυβερνητικής, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας στον λογαριασμό του στο Twitter. Το περίεργο είναι που τις καταγγελίες του δεν τις δημοσιεύει και στην εφημερίδα του. Προχθές το βράδυ λοιπόν ο διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», Αντ. Καρακούσης, βγήκε στο Twitter και μέσα σε τρεις ώρες ανέβαζε απανωτά tweets. Τα παρακάτω:

Αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του Κιλκίς είναι πρωτοφανή. Οι μονάδες Covid είναι διάσπαρτες στο νοσοκομείο, θετικοί ασθενείς κινούνται ανάμεσα σε υγιείς, το προσωπικό είναι εκτεθειμένο και η διοίκηση πέρα βρέχει. Το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να κωφεύει στις καταγγελίες.

● Εχουν γίνει εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία. Ασχετοι άνθρωποι, γυμναστές, αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας διαφεντεύουν νοσοκομεία και χειρίζονται την πανδημία. Κάντε κάτι τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι.

● Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να δράσει τώρα, δεν υπάρχει χρόνος, πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι στα επαρχιακά νοσοκομεία, που από μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε ψηφοθηρικά γραφεία τοπικών βουλευτών.

● Δεν είναι μόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς που έχει αποδιαρθρωθεί λόγω ανήκουστων παρεμβάσεων που εξαφάνισαν τη φυσική του ηγεσία. Και στη Γουμένισσα συμβαίνει σχεδόν το ίδιο και στην Κοζάνη ανάλογα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση…

● Τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία διοικούνται από πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Γι’ αυτό και έχουν μετατραπεί σε οίκους ευθανασίας. Αυτή είναι αλήθεια. Εστω και τώρα ας επέμβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απέχουμε πολύ ακόμη από το τείχος ανοσίας…

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι το «Βήμα» να βγαίνει ποτέ και να καταγγέλλει όλα αυτά. Με τέτοια ένταση, τουλάχιστον. Δεν θυμάμαι ποτέ να λέει για «εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία», ούτε να μας λέει πως τοποθετήθηκαν διοικητές στα νοσοκομεία, από την κυβέρνηση, «άσχετοι άνθρωποι, γυμναστές, αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας».

Θυμάμαι, ωστόσο, το «Βήμα της Κυριακής» να βγαίνει πριν από μερικές εβδομάδες με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα καταγγέλλοντας, όντως, την κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τα διπλά βιβλία που κρατούσε στην καταγραφή των δεδομένων για τον Covid-19.

Eγινε χαμός αν θυμάστε κι εσείς. Την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, το «Βήμα» έσπευσε να διαψεύσει τον εαυτό του βγάζοντας χαζούς τους ίδιους τους αναγνώστες του. Και είχαμε και εξαναγκασμό σε παραίτηση της διευθύντριας Σύνταξης Δήμητρας Κρουστάλλη.

Και μία Κυριακή πιο μετά την άδειασε ο κ. Καρακούσης με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, μιλώντας ωστόσο για μέρες καλής δημοσιογραφίας! «Ο αντίκτυπος ήταν μέγας. Και εμείς εδώ αντιμετωπίσαμε εντάσεις και καταγράψαμε απώλειες. Τα όσα ακολούθησαν σε συνδυασμό με τις κινήσεις της κυβέρνησης να διορθώσει τα κακώς κείμενα επιβεβαίωσαν τη δική μας προσπάθεια καταγραφής των συμβαινόντων. Οι εντάσεις θα φύγουν κάποια στιγμή και σε εμάς θα μείνουν οι μέρες καλής δημοσιογραφίας, τις οποίες χαίρεται και αποτιμά το αναγνωστικό κοινό».

Τώρα ο διευθυντής του «Βήματος» ανέβηκε ξανά στα κάγκελα μέσω Twitter. Ισως για να πηδήξει έξω (από τα κάγκελα) κάνοντας ηρωική έξοδο από την εφημερίδα. Αλλωστε μιλάμε για ένα συγκρότημα Τύπου που «παραίτησε» μία αρθρογράφο («Νέα» – Ελενα Ακρίτα) και μία δημοσιογράφο («Βήμα» – Κρουστάλλη) επειδή έγραψαν εναντίον της κυβέρνησης.

Σχολιάστε