My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ελευθερη συνταγογραφηση ζητουν οι γιατροι

Την άμεση εφαρμογή της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αναγραφής ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων για όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς. Σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής, για θέματα που απασχολούν τους γιατρούς και την Υγεία:

Το νέο έτος ξεκίνησε με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές για τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, εξαιτίας των δραματικών αδιεξόδων στα οποία οδήγησαν οι κυβερνητικές πολιτικές με το θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), τις αδιέξοδες παραπλανητικές μεθοδεύσεις της διοίκησής του, καθώς και με τη συνεχόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Ήδη εκδηλώνεται γενικότερη κοινωνική αναστάτωση με την ουσιαστική κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητούν την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 262/16-12-11 και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων 2456/3-11-11, που αφορούν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών, που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς σε πλήρη απαξίωση.

Η άμεση εφαρμογή της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αναγραφής ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων για όλους ανεξαιρέτως του ιατρούς και η καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μετά από επίσημη διαπραγμάτευση που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις.

Επίσης, δυναμική διεκδίκηση αποτελεί η άμεση ανάκληση της εγκυκλίου 141282/21-12-11 του Υπουργού Υγείας, η οποία επισημοποιεί την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των ασφαλισμένων, ενώ καταργεί τον κανονισμό ιατρικής δεοντολογίας «περί πλανοδιακής άσκησης της ιατρικής».

Με την εφαρμοζόμενη πολιτική οδηγείται σε απαξίωση και εκχώρηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο δημόσιος χαρακτήρας του, καθώς απαξιώνεται η επιστημονική και υπηρεσιακή διασφάλιση των υπηρετούντων στα νοσοκομεία ιατρών.

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών, οι οποίοι με τις συγκεκριμένες κυβερνητικές μεθοδεύσεις απαξιώνονται καθημερινά.

Σε καθεστώς διωγμού βρίσκεται και ο ιατρικός κόσμος, ο οποίος με απροκάλυπτο, περιφρονητικό και εκβιαστικό τρόπο υποβαθμίζεται και απαξιώνεται επιστημονικά και επαγγελματικά.

Καθίσταται απολύτως κατανοητό ότι όλα αυτά τα μέτρα στρέφονται εναντίον των ασφαλισμένων, οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, θα στερηθούν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού, παρά το γεγονός ότι έχουν προπληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για να έχουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί όλους τους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων του νομού, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να αντιτάξουν με κάθε τρόπο σθεναρή αντίδραση στις μεθοδευόμενες εις βάρος τους εξελίξεις και να απαιτήσουν τη διασφάλιση του αυτονόητου αγαθού της υγείας, για το οποίο πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από το υστέρημά τους.

Συγχρόνως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση για καταβολή επιπλέον αμοιβής όταν επισκέπτονται ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και ότι, αν τους ζητηθεί επιπλέον χρέωση, έχουν ευθύνη να καταγγείλουν το γεγονός άμεσα στον ΕΟΠΥΥ ή τον Ιατρικό Σύλλογο.”

 

Σχολιάστε