My Twitter Feed

3 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική εκδήλωση με αισιοδοξία -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία -

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μαστογράφος άνευ μαστογραφιών -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Ελευθέρια Στίβου στο Στάδιο Κιλκίς -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Έφυγε νωρίς ο δικός μας Σταυράκης -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη ουσίας Παπαδημούλη -

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΓΝΚ: Αφέθηκε στη τύχη του! -

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Εκδρομή ΕΛΜΕ Κιλκίς σε Βουλγαρία

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία από 6 έως 10 Ιουλίου. Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Γεν. Γραμματέα της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς Πολυχρονιάδη Γιώργο στο τηλ. 6937881237

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 6-10/07/2012
1η ημέρα ΚΙΛΚΙΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 

Συγκέντρωση στις 06:00 στο σημείο συγκέντρωσης και αναχώρηση μέσω Προμαχώνα για την Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Φιλιππούπολη και δείπνο.
2η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΕΝΗΜΑΧΟ- ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ -ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Στενήμαχο όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο . Επίσκεψη στο μοναστήρι Μπάτσκοβο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς). Στην συνέχεια στάση για καφέ στην παλιά ρωμαϊκή αποικία Στάρα Ζαγορά ή Αγούστα Τραγιάνα όπως αποκαλούνταν κατά την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Άφιξη στο Μπουργκάς (Πύργος), την 2η μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης θάλασσας μετά την Βάρνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ημέρα ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ Πρωινό. Ξεκινώντας την περιήγηση μας στη Σωζόπολη – η παλιότερη πόλη της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, η Αρχαία Απολλωνία, που ιδρύθηκε το 610 π.χ και αφιερώθηκε στο θεό Απόλλωνα. Θα γνωρίσουμε την αρχαία πόλη θα δούμε τα τείχη από το 6ΟΥ αιώνα μ.χ. Θα θαυμάσουμε τα ποιο χαρακτηριστικά δείγματα θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση για την Μεσήμβρια όπου θα δούμε τα μεσαιωνικά τείχη και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγ. Σοφίας, του Αγ. Ιωάννη, του Παντοκράτορα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο ¨Ντουμπρόβνικ¨ της Βουλγαρίας όπως αποκαλύπτεται συχνά η πόλη-μουσείο. Αναχώρηση για Βάρνα, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΑΡΝΑ – ΣΟΦΙΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Βάρνα, παλιά ελληνική αποικία από το 6ου αιώνα π.χ. θα δούμε τη γέφυρα του χάν Ασπαρουχ ( η ονομασία προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή του μεσαιωνικού βουλγαρικού κράτος το 681 μ.χ.), το καθεδρικό ναό κοίμησης της Θεοτόκου, το Εθνικό Θέατρο, το μοντέρνο στάδιο, το παραθαλάσσιο κήπο και προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Δελφινάριο. Αναχώρηση για Σόφια με στάση στην παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βέλικο Τίρνοβο. Το βράδυ βόλτα στην φωταγωγημένη Σόφια. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΟΦΙΑ-ΚΙΛΚΙΣ Πρωινό. Ξεκινάμε την περιήγηση μας όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι και την Πανεπιστημιούπολη. Αναχώρηση μετά το μεσημέρι για Κιλκίς κουβαλώντας μαζί μας ωραίες εικόνες και εμπειρίες.
Πόλεις και ξενοδοχεία διαμονής 
Σόφια: HOTEL KEMPINSKI 5*
Φιλιππούπολη: Novotel Plovdiv 5*
Πύργος: Primoretz Grand hotel 5*
Βάρνα: Grand Hotel Varna 5*

Η τιμή της εκδρομής θα διαμορφωθεί στα 200 ευρώ με πρωϊνό σε ξενοδοχεία 5*.
Σχολιάστε